Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zatlers veic skrējiena pēdējo posmu, piedalījušies 50 000

Valsts prezidents Valdis Zatlers svētdienas vakarā veica Baltijas vienotības skrējiena Sirdspuksti Baltijai pēdējo posmu.Kopā ar V.Zatleru pēdējo skrējiena posmu veica Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), izdevniecības Žurnāls Santa valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš, mūziķe Marija Naumova-Bullīta, bobslejists Zintis Ekmanis, _TTT _komandas basketbolistes un daudzi citi.

Pie Brīvības pieminekļa atceres pasākumā runu teica Valsts prezidents Valdis Zatlers, īsi un lakoniski, aicinot uz vienotību Baltijas tautas un sabiedrību, runu noturēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), vārds tika dots arī Baltijas ceļa organizatorei pirms 20 gadiem politiķei Sandrai Kalnietei.

Pēdējam kilometram, lai veiktu to kopā ar Valsts prezidentu, kopā bija reģistrējušies aptuveni 700 cilvēku, taču skrējēju skaits pēdējā kilometrā bija krietni lielāks.

Skrējienā, kas notika no sestdienas līdz svētdienai visās trīs Baltijas valstīs un ir veltīts Baltijas ceļa 20.gadadienai, piedalījušies vairāk nekā 50 000 tūkstoši cilvēku, liecina organizatoru aplēses, par kurām tika paziņots svētdienas vakarā Latvijas televīzijā. Skrējienā vismaz 7000 cilvēku piedalījušies Igaunijā, bet Lietuvā - vismaz 5000 cilvēku. Visvairāk cilvēku skrējienā piedalījās Latvijā.

Skrējiens noslēdzās svētdienas vakarā ar svinīgu pasākumu pie Brīvības pieminekļa Rīgā, kad pie pieminekļa vienlaikus no abām pusēm satikās skrējiena dalībnieki. Pie pieminekļa svētdienas vakarā pulcējušies daudzi simti rīdzinieku, lai vērotu skrējiena noslēgumu. Skrējiena dalībniekus sapulcējušies cilvēki sagaidīja ar Atmodas laika himnu Atmostas Baltija.

Igaunijā skrējiens sākās sestdien pulksten 13 Brīvības laukumā Tallinā, un pirmais tajā startēja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Tajā pašā laikā skrējiens sākās Viļņā, kur to sāka Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Skrējēji no Igaunijas šķērsoja Latvijas robežu svētdienas rītā ap pulksten pieciem.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Valda Zatlers uzruna pie Brīvības pieminekļa 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas