Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ždanoka: Latvijas krievus nevar piespiest mīlēt valdību, kura viņiem pasēs ierakstījusi "svešinieks"

Ja lojalitāti valstij saista ar likumu ievērošanu, tad visi latvieši un krievi, izņemot tos, kas sēž cietumā, ir lojāli Latvijai, bet prasīt no nepilsoņiem, kuriem nav vēlēšanu tiesību, mīlēt valdību nevar. Šādu pārliecību intervijā aģentūrai BNS pauda partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) premjera amata kandidāte Tatjana Ždanoka.

Uz jautājumu, vai, viņasprat, Latvijas krievi ir lojāli Latvijai, politiķe atbildēja ar pretjautājumu: "Kā saprast vārdu lojalitāte?""Lojalitātes jēdzienam ir divas krasi atšķirīgas pieejas - konservatīvā pieeja balstās uz vārdu "mīlestība", proti, "es mīlu savu valdību, es dievinu savu karalieni". Otra pieeja ir liberālā, kas balstās uz likumu ievērošanu. Es domāju, ka pēc liberālās pieejas visi latvieši un krievi, izņemot tos, kas sēž cietumā, ir lojāli Latvijai," viņa klāstīja."Bet prasīt no cilvēkiem mīlēt savu valdību... Prasīt no tiem nepilsoņiem, kuriem jau 20 gadu nav tiesību piedalīties vēlēšanās? Kā var mīlēt tos, kuri uzrakstīja viņu pasēs "svešinieks"? Runāt par mīlestību es neņemos," vēl piebilda PCTVL pārstāve.Turpretī, runajot par Krievijas ietekmi patlaban Latvijā, Ždanoka uzsvēra lielvalsts ietekmi mediju jomā."Krievijai, protams, ir ļoti liela ietekme mediju jomā, un pret to nevar cīnīties, jo Latvijā ir brīvais mediju tirgus," viņa norādīja.Viņasprāt, tā "ir vismanāmākā ietekme, bet, protams, ir vēl cita ietekme - caur biznesa un partiju kontaktiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas