Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ždanoka: pašreizējā krīze ir Dieva sods

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) līdzpriekšsēdētāja, eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka sestdien, uzrunājot partijas kongresu, pauda viedokli, ka pašreizējā ekonomiskā krīze ir Dieva sods.

Ždanoka uzrunā, atskaitoties par partijas darbu, norādīja, ka, piemēram, Krievijas televīzijā par krīzi tiek runāts ļoti maz, bet ir valstis, kur vien par to runā, piemēram, Vācijā.

Pašam vārdam 'krīze' esot grieķu valodas saknes, kas tulkojumā nozīmējot 'liktenis'. Vēl 30.gados Lielās depresijas laikā teikuši, ka tā ir Dieva sods. "Dieva dusmas izsauca arī šo krīzi," sacīja Ždanoka.

Pēc viņas teiktā, banku un finanšu sektors radīja paniku un tas viss tikai tādēļ, lai cilvēki apjēgtu, ka ir arī Dievs. Ždanoka sacīja, ka krīze turpināsies līdz cilvēki apjēgs, kas ir visaugstākās vērtības.

Latvija reiz jau Dieva sodu esot piedzīvojusi, proti, 90.gados, ka cilvēki tika sadalīti pilsoņos un nepilsoņos.

Ždanoka kārtējo reizi norādīja, ka krievu valodai neesot oficiālas valodas statusa, lai gan Latvijā 40% iedzīvotāju ir runā šajā valodā.

Tāpat eiroparlamentārieti uzsvēra, ka PCTVL līdz ar eiroparlamenta vēlēšanām varu daļēji esot ieguvusi, tāpēc viņa cer, ka pēc gada vara tiks iegūta arī valdībā un krievvalodīgo problēmu varēs risināt jau valstiskā līmenī. "Mums sevi tagad jādefinē kā partijai, kas zina, kurp dodas," sacīja Ždanoka.

Viņa sacīja, ka cilvēkiem šobrīd vajagot panākt "pašmotivācijas attīstību", jo citādi ar krīzi tikt galā nevarēšot. Cilvēkiem jābūt zinošiem, gataviem rīkoties un aktīviem: "Šajā virzienā mums arī jāstrādā".

Savukārt cits partijas līdzpriekšsēdētājs Saeimas deputāts Jakovs Pliners savā uzrunā atgādināja par sociālām problēmām. Proti, 75% pensionāru pensija ir zem iztikas minimuma un tāda tā bijusi arī tā dēvētajos treknajos gados. Pašreiz, Pēc Plinera domām, krīzes smagumu īpaši izjūtot krievvalodīgie un citi sociāli mazaizsargātie. Partija darot visu, lai cīnītos par krievvalodīgo tiesībām. Piemēram, trīs gados PCTVL Saeimā iesniegusi 25 priekšlikumus, kas attiecas uz krievvalodīgu tiesībām. Pliners norādīja, ka krievu valodā runājošie tiek diskriminēti valsts iestādēs, kur tos nepieņemot darbā.

Savu daļu kritikas no Plinera saņēma arī iepriekšējās valdības, kas treknajos gados varēja tautai "aizmālēt acis ar savām pļāpām", bet šobrīd šī iemesla dēļ valdībai neviens netic.

Pliners domā, ka nākamais gads valdībai būs būtisks, jo tas parādīs, cik valdība ir spējīga mainīt valsts kursu.

Top komentāri

Cepilina
C
Pretigie zidu purni ir redzami saja bilde. Zdanokai vajadzeja precizi pateikt, ka so krizi un visas iepreiksejas krizes ir izraisijusi tiesi zidi. Vai ne tiesi zid Latvija izraisja krizi? Lavents, Krasovickis, Kargins, Godmanis....Medofs, tie visi ir zidi. Latvija zidi ir izraisijusi ne tikai krizi, bet Godmana vadiba Latvija tika atjaunots genocids, prec Krievijas okupacijas rezima krisanas, pret latviesu tautu. Kapec Riekstins nepilda savus tiesos darba pienakumus un siem nekaunigajiem zidiem Zdanokai, Plineram nenonem Latvijas pilsonibu? Lai sie zidi brauc uz Krieviju vai Zidiju un tur dzivo laime un sava dieva Alaha pasparne..
prahtweeders
p
Ždanokas krievu Boga piesaukšanai ar pareizticību un vēl jo vairāk reliģiju nav nekāda sakara.80.gados kad noslēdzās boļševiku un čekas kriminalizēšanās par komūnčekista pienākumu kļuva ticēt Ļeņinam,Bogam un savam pahanam(Ždanokas gadījumā Pēterburgas Vovam) vienlaikus.Pieminot Bogu,Ždanoka ar to domāja nevis kristiešu dievību bet visu čekistu aizbildni tovarišču Isusu Hristosu - pasaulē pirmās komunistu šūniņas dibinātāju kuru regulāri iet pielūgt arī Putins.Īsi sakot,Ždanoka gribēja teikt tikai to ka krīzei par iemeslu ir latviešu tautas atteikšanās klanīties viņas čekistu bandai taču viņa cer agri vai vēlu pārņemt varu Latvijā.Dievs te piesaukts netiek.
Tā būs
T
Ždanoka, varbūt pati to vēl nsaprot, bet šādi runajot, šādi rīkojoties, viņa ir nolādējusi sevi un savus biedrus un viņu vara izsīks, un viņu spēks izžūs un viņi kļūs vāji un neizdarīgi, kā mazi bērni un viņu kungi uz viņiem saniknosies un būs nežēlīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas