Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ziemas sesijā visbiežāk uz sēdēm sasaukti Saeimas sociālo lietu komisijas deputāti

Visnaskāk uz sēdēm ziemas darba sesijā sanākuši Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti, liecina parlamenta komisiju darba pārskats par aizvadīto darba cēlienu.

Sociālo lietu komisija šogad kopumā sasaukusi 54 sēdes, pārskatā norādījusi komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (Liepājas partija), piebilstot, ka katra no tās apakškomisijām sanākusi uz vēl 12 sēdēm.

Krietni mazāk - 42 - sēdes bijušas deputāta Venta Armanda Kraukļa (Tautas partija, TP) vadītajai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, savukārt vēl par trim mazāk - viņa partijas biedres Vinetas Muižnieces vadītajai Juridiskajai komisijai.

Gandrīz tikpat aktīvi kā Juridiskās komisijas deputāti strādājuši arī tautas kalpi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, kuras priekšsēdētāja Ingrīda Circene ("Jaunais laiks", JL) kopumā sasaukusi 38 sēdes.

Savukārt Oskara Spurdziņa (TP) vadībā Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisija sanākusi uz 35 sēdēm.

Aptuveni pusei no parlamenta komisijām galvenais ir likumdošanas un nozares politikas uzraudzības uzdevums, bet atlikušās pamatā veic citus Saeimas Kārtības rullī noteiktos uzdevumus - izskata pieprasījumus, iesniegumus, lemj par saimnieciskiem jautājumiem Saeimas darba organizācijā, kā arī vērtē publisko izdevumu pamatotību.

No šādām komisijām visaktīvākā arī bijusi Publisko izdevumu un revīzijas komisija, ko vada deputāts Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS).

Savukārt no likumdošanas komisijām nākamās ir deputāta Jāņa Strazdiņa (ZZS) vadītā Izglītības, kultūras un zinātnes komisija (30 sēdes) un Gunta Bērziņa (JL) vadītā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, kas kopumā sanākusi 27 reizes.

Par vienu sēdi mazāk bijis Jura Dalbiņa (TP) vadītājai Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un vēl par vienu - Eiropas lietu komisijai, kas ir atbildīga par Latvijas pozīciju apstiprināšanu dažāda līmeņa Eiropas Savienības sanāksmēs un ko vada deputāte Vaira Paegle ("Pilsoniskā savienība").

Par deputātu mandātu apstiprināšanu, iesniegumu izskatīšanu un iespējamo ētisko pārkāpumu vērtēšanu atbildīgā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sanākusi uz 17 sēdēm. Ilgstoši šī komisija darbojās bez vadītāja, jo vasarā Saeimu pameta Rīgas domē ievēlētais parlamentārietis Sergejs Dolgopolovs, bet pēctecis - deputāts Vitālijs Orlovs (abi "Saskaņas centrs") - šajā amatā tika izvēlēts tikai novembra nogalē.

Par vienu sēdi mazāk bijis Nacionālās drošības komisijai, bet uz 12 sēdēm sanākušas trīs komisijas - Ārlietu komisija, Pieprasījumu komisija, kā arī Pilsonības likuma izpildes komisija.

Vismazāk izskatāmo jautājumu bijis par parlamenta finanšu plānošanu atbildīgajai Saimnieciskajai komisijai, kas sanākusi vien uz sešām sēdēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas