Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ziemassvētku dāvanām iedzīvotāji plāno tērēt līdz 50 latiem

Šajos Ziemassvētkos lielākā daļa iedzīvotāji dāvanu iegādei  plāno tērēt līdz 50 latiem, liecina tirdzniecības centra "Spice" veiktā aptauja.40% aptaujāto svētkos dāvanām plāno atvēlēt 20 - 50 latu, 32%  respondentu plāno iztērēt mazāk par 20 latiem, 18% ir gatavi apdāvināt tuviniekus pērkot 50 - 100 latu vērtas dāvanas, bet tikai 5 % aptaujāto ir gatavi pirkumiem tērēt vairāk par 200 latiem.

Aptaujā tika piedāvāts dāvanu saraksts, no kura aptaujas dalībnieki varēja izvēlēties konkrētas dāvanas. Vispievilcīgākā no piedāvātajām dāvanām izrādījās ģimenes ceļojums ar prāmi uz Stokholmu (40%), otrajā vietā atstājot vakariņas sveču gaismā (35%). Savukārt 30% aptaujāto Ziemassvētkos vēlas saņemt skūpstu. 27% respondentu labprāt vēlētos saņemt dāvanu karti, 21% - mobilo tālruni, savukārt 20% - auto.Gandrīz puse aptaujāto jau iepriekš izdomā, ko dāvinās tuviniekiem, un tikai tad dodas uz veikalu, 30 % izvēli izdara veikalā, savukārt 18% dāvanas iegādājas spontāni. Aptuveni piektā daļa cilvēku dāvanas pērk ļoti savlaicīgi - jau mēnesi pirms svētkiem, savukārt 40% tās iegādājas nedēļu iepriekš, bet 16% dāvanu pirkšanu atliek uz pēdējo brīdi. Nevēlamāko dāvanu sarakstā pirmo vietu ieņem "karotes un dakšiņas" - 55 % iedzīvotāju nevēlētos saņemt šādu dāvanu. Par pannu nobalsojuši 40 % aptaujāto, par zeķēm nepilni 30 %, savukārt čības izvēlējušies 25 %, bet halātus/ pidžamas 20 % aptaujāto. Izrādās, ka arī sveces (17%)  un saldumi (14 %)  ir iekļuvuši nevēlamāko dāvanu sarakstā.Aptauja atklāja, ka 18% cilvēku labprāt saņemtu pašdarinātas dāvanas, kaut paši uz dāvanu veidošanu nav tik naski - tikai nepilni 4% no aptaujātajiem dāvanas tuviniekiem un draugiem gatavo saviem spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas