Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Žīgure: Jūrmalas mēri mainās ārkārtīgi lielās materiālās ieinteresētības dēļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūrmalnieks
J
OK, zvirbuleen. Visi to sen ir sapratusi, tikai "muizkungi" 20 gadus to nepielauj, un tagad arii netaisaas. Tik taapeec jau juurmalniekiem nav jaamaksaa 10 reiz vairaak par taadu pasu dziivokli, kaa Reezeknee! Nebuus taisniigi. Lai maksaa ragaa "muizkungi"!
zvirbulēns
z
Jāstrādā ar likumprojektiem, tie jāiesniedz valdošajām partijām, tos var iesniegt prezidentam ar lūgumu tos virzīt uz Saeimu, bet pietiek tak vienreiz dzīt to feodālismu, šitais muižkungs labs, šitais slikts. Vai tiešām to ir tik grūti saprast?
Jūrmalnieks
J
Ka tik ne tā... : 1) "mēs tur no tiem taukiem" neko neesam "uzpampuši", uzpampuši ir tikai dažādi kungi un dāmas no Domes ar saviem "brataniem" un "korifāniem", un to mantu pārvaldīt neviens mūs nelaiž, kā nu redzams; 2) Antarktīdā pingvīniem ir aukstāk, tad nu mēs visi Latvijā (arī Rēzeknē un Latgalē) jauksim nost krāsnis un izsitīsim logus sev uz ziemu! Kāds gudrs cilvēks teicis, ka izsalkušiem labāk dot makšķeri, ne atmest asakas - un droši vien arī iemācīt makšķerēt. Kamēr pilnīgi visi nav vēl Angl., Īrijā, ASV utt. Labs jautājums: a kas mums tos kretīnus ievēlēja? Bet tādi jau visā LR ir, arī Latgalē! Tā, lūk.
Jūrmalnieks
J
Nu jau. Vēsture galīgi neko tādu "skaidri" nemāca, kaut varbūt Latīņamerikā vai Āfrikā tā ir. Nez vai jūrmalniekiem, un arī visiem citiem Latvijas iedzīvotājiem tas liekas tas mērķis, kuru vērts sasniegt dzīvē. "Pravieši" tik dalīs LR pilsētas starp dažiem bagātiem un pārējiem! Kā ta dalīs - pa dzīvokļiem? mājām? ielām līdz krustojumam, ar demarkācijas līniju un šlagbaumu vai bez? Paldies, nevajag. Mūsdienu demokrātijas patiesais vājums ir, ka par valsts varu bieži lemj (vēlē) tādi, kuriem ikdienā neviens neuzticēs ne tikai 5 santīmus, bet arī izkompostrētu talonu: novēlēs par 1,2,5,..Ls, vai 0,5 litriem, vai saka: "neko nesaprotu un nemaz negribu saprast, bet man jāiet vēlēt". Arī - vadās no gudrām reklāmām starp seriāliem un šoviem, frizūrām, utt. Ļaudis bieži maizes kukuli bodē izvēlas rūpīgāk, kā valsts varu. Nerunājot nemaz par LR izcili "demokrātisko" vēlēšanu sistēmu, kur var vēlēt tikai par mistisku "partiju" bezatbildīgiem un neatsaucamiem kandidātiem. Mažoritārā sistēma dod kaut vai cerību (iespēju!) kaut ko mainīt, esošā sistēma nedod neko citu, izņemot pilnīgu katastrofu. Jā, ītā vārdā tā nav nekāda mīļa "dižķibelīte", tā ir Katastrofa bez kara, pēc 20 g. neatkarības! Labā ziņa: cilvēki izdzīvo arī pēc katastrofām...:)
zvirbulēns
z
Viņš ir aizsācis jūrmalnieku ierosinātos auditus pašvaldības uzņēmumos, tāpēc izpelnījies lielu neapmierinātību no pārējo deputātu puses. Jūrmalnieki nezina, nedz kas notiek pašā domē, nedz kas notiek pašvaldības uzņēmumos, to darbība nav caurspīdīga un atklāta. -------------------------------- Šīs problēmas var atrisināt tik vienā ceļā, izdarot grozījumus likumos, ar likumu nosakot visu kam jānotiek, piemēram audi valsts un pašvaldību uzņēmumos reizi gadā, mēnesī vai katru dienu. Jāstrādā pie likumiem, nevis jābļaustās - tas slikts mērs, šitas labais cara tētiņš. Ko var tik stulbi ņemties? Ar likumu jāsamazina mēra pilnvaras, ja jau reiz citādi nevar!
zvirbulēns
z
A kā dzīvo Rēzeknē, visā Latgalē, kā dzīvo attālajos pagastos? Jūs tur no tiem taukiem jau uzpampuši, nevarat to mantu pārvaldīt, nu tad ko? Jāizlīdzina tie labumi, beigu beigās x stundā tieši lauki noturēs Latviju!
pravietis
p
Jūrmala parāda mūsdienu demokrātijas vājumu. Vēsture skaidri māca - bagātajiem jādzīvo starp bagātajiem un nabagajiem starp nabagajiem - pārāk dažādas vajdzības. Vajag Jūrmalu sadalīt attiecīgi divās daļās - bagāto pilsēta ar savu budžetu un vadību un nabagu geto - ar savu budžetu un pārvaldi. Skarbi, ciniski - bet godīgi un efektīvi.
hmmm
h
Ja kāds gatavs apgalvot, ka Rīgā nav materiālās ieinteresētības, lai pirmais met ar akmeni. Jūrmalnieku problēmu var raksturot ar vienu vārdu - augstprātība. Augstprātīgs ir gan Munkevics, gan Ražuks, gan arī pati Žīgure. Tikmēr, kamēr prieks tiesāt apkārtējos būs lielāks, par spēju sadarboties Jūrmala būs tāda kādu to šobrīd redzam. Ja kāds nopienti domā, ka ar traču taisīšanu var nodibināt mieru, lai aizbrauc uz Ukrainu. Nevajag sēt pūķa zobus!
Dana
D
Nu kas nav skaidrs. Šobrīd jāaizstāv Ražuks. Bet kopumā visus atlaist!
tā ir
t
Pieprasīt domes atkāpšanos un aizstavēt Ražuku - tās ir dažādas lietas. Sajauci vai apzināti samelojies?
Inte4resanti
I
ir vēl cita cūcība. Glābjot savu partijas biedru, viņš tiesai neiesniedza pieprasītos materiālus. Un trūkstošo dokumentu dēļ Jūrmalas dome paspēlēja tiesu bet Jūrmala zaudeja 51% no viena sava īpašuma. Tātad 100 dienas ir radījis pilsētai lielus materiālus zaudējumus.
Inte4resanti
I
Melot gan nevajag NVO Jūrmalā aicināja ATKĀPTIES visu Jūrmalas domi. Jo tajā šobrīd vairs nav neviena, kurš varetu izveidot komandu. Un vismazāk tieši Ražuks.
Jūrmalnieks
J
Kā tad, gudriniek! Un tad visi jūrmalnieki bez izņēmuma - 100 miljonāri un 50 000 normālie : skolotāji, medmāsas, strādnieki, pensionāri, ģimenes ar bērniem (neesot ko vaisloties! tik kas to pensiju nākotnē gudriniekiem pelnīs? Puškins?) utt. maksās Manhetenas apmēru Nekustamā īpašuma nodokli Pašvaldību izlīdzināšanas fondā (interesanti, no kā? Pārdos uz svara Jūrmalas baltās smiltis? Zīlītes un vārnas uz astes atnesīs, vai Zvirbulēni saziedos?), lai Muhosranskas u.c. pazīstamāku novadu pagastveči un vecenes var sapirkt džipus un salikt sev vismaz 2000 LVL algu? Tad jau būs kā brāļu tautas sakāmvārdā: "bej svoih, čtobi čužije bojaļis!"
dzeris
d
Vispār, kauns uz to visu skatīties. Un atrasināt šo te problēmu varētu elementāri - Saeimai jāpieņem likums par to, ka pilsētu mērus vēl iedzīvotāji tiešās vēlēšanās. Bet, politiķi to nqwakads nedarīs, jo tirgoties dažu cilvēku starpā ir daudz izdrevīgāk, pie kam, ja būs tiešas mēru vēlēšanas, kā tas ir vairumā demokrātiju, viņam būs jāastbild iedzīvotājiem, un korumpētie politiķi nespēc to ietekmēt vai nomainīt. Tāpēc vajadzīgs referendums par šo jautājumu, jo latvijas korumpētā politmafija nekads tam nepiekritīs.
Cik par to samaksāja?
C
Ražuks 100 dienās izdarīja tādu cūcību, ko 15 gados neviens Jūrmalas mērs neuzdrošinājās – dienu pēc savas atcelšanas pieprasījuma viņš parakstīja līgumu, saskaņā ar kuru Ķemeru viesnīcas prihvatizētājs Ominasis varēs prihvatizēt arī Ķemeru zemi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas