Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

ZRP dibinātāju vidū gados jauni cilvēki, kā arī citu partiju bijušie biedri

Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongresā ir sākusies dibinātāju reģistrācija. Ir redzams, ka partiju veidos pārsvarā patiešām gados jauni cilvēki vecumā līdz 35 gadiem, kuri arī ieņem labus valsts pāraldē, medicīnā, banku sektorā un biznesā. Tajā pašā laikā dibinātāju vidū ir redzami arī cilvēki ar iepriekšējo politisko pieredzi citās partijās.

ZRP dibināšanā piedalās Renārs Zaļais (Barikāžu fonda prezidents), kurš pirms daudziem gadiem bija Ziedoņa Čevera vadītajā demokrātiskajā partijā Saimnieks. Dibinātāju vidū ir arī bijušais sociāldemokrāts Artūrs Zvejsalnieks, arī Guntars Viziņš, kas savulaik bija Latvijas Pirmās partijas biedrs. No LPP/LC uz ZRP pārnācis arī mūziķis Valters Frīdenbergs. Tāpat dibinātāju vidū ir arī Elmārs Zelgalvis, kurš agrāk darbojās Pensionāru un Senioru partijā, kā arī gados vēl jaunais Ģirts Birziņš, kurš agrāk bija Tautas partijas biedrs un ir piedalījies arī Sabiedrība citai politikai dibināšanā, taču nav tajā darbojies.V.Zatlera partiju vēlas veidot arī vairāki bijušie Jaunā laika biedri, piemēram, Olafs Slūtiņš, Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs Edgars Kļaviņš, kā arī Klāvs Olšteins, kurš ir viens no ZRP kodola cilvēkiem. Arī uzņēmējs Andris Kreislers ir ieradies, viņš ir piedalījies Jaunā laikā veidošanā, bet nav bijis šīs partijas biedrs. Starp klātesošajiem ir arī bijušais Saeimas deputāts Jānis Ābele, kurš bija Latvijas ceļa biedrs.

Partijas veidotājs Valdis Zatlers, lūgts vērtēt to, ka politiskā spēka veidošanā piedalās arī cilvēki, kas ir bijuši citās partijās, teica: "Nevar sākt ar neuzticēšanos. Mēs nevienu neatraidam, bet šī uzticība ir jāattaisno ar darbiem."

Plašāka reportāža un fotogalerija sekos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas