Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

ZRP iesaka Vienotības valdei pieņemt vienotu viedokli par koalīcijas modeli

Zatlera reformu partija (ZRP) iesaka ''Vienotības'' valdei pieņemt vienotu viedokli par koalīcijas modeli, informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

''Vakardienas ZRP valdes lēmums tika nopietni un rūpīgi apspriests vairāku stundu garumā. Tas tika pieņemts vienprātīgi, saņemot atbalstu arī no tiem valdes locekļiem, kas ievēlēti 11.Saeimā, kā arī ZRP izvirzītajiem ministru kandidātiem. ZRP valdes lēmumā ir norādīti visi argumenti plašas koalīcijas nepieciešamībai. Tāpēc ZRP šajā valdības veidošanas procesa posmā aicina ''Vienotības'' valdi rīkoties līdzīgi un nākt klajā ar vienotu viedokli,'' pauda Holma.

Jau rakstīts, ka "Vienotība" pašlaik nepiekrīt veidot koalīciju ar ''Saskaņas centru'' (SC) un aicina ZRP līdz pirmdienas sarunām pārdomāt savu lēmumu par SC iesaistīšanu koalīcijā.

ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim.

ZRP uzskata, ka Latvijai pašlaik ir nepieciešams lēmums par SC aicināšanu valdībā un šī plašā koalīcija nodrošinās iespēju vislabāk īstenot Latvijas vēlētāju vairākuma gribu.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Kā ziņots, 3.oktobrī paredzēta ZRP un ''Vienotības'' tikšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas