Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

ZRP pametuši biedri, kas iebilst pret viendzimuma laulību legalizāciju

Pāris dienas pirms vēlēšanām no Zatlera Reformu partijas (ZRP) izstājušies vairāki tās biedri, tostarp “Asociācija ģimene” valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze, savu aiziešanu pamatojot ar ZRP lēmumu panākt viendzimuma partnerattiecību legalizāciju.
“Es ar to lēmumu staigāju kopš Zatlers partija paziņoja, ka centīsies panākt viendzimuma laulību legalizāciju,” portālam Diena.lv atzina I. Bremze. Bijusī ZRP biedre norādīja, ka viņa ir profesionāle ģimenes jautājumos, tāpēc savas idejas vēlējusies īstenot arī partijas programmā, tomēr tas neesot izdevies. Pie programmas veidošanas tikuši pielaisti vien atsevišķi cilvēki. 

I. Bremze skaidroja, ka sākotnēji par ģimenes jautājumiem runājusi ar Valdi Zatleri, kurš viņu mudinājis aktīvi iesaistīties programmas veidošanā. “Tomēr partijas ievirze bija tāda un kodols jau bija izveidots, bet tik un tā aicināja cilvēkus, lai tie nāktu tādi, kādi ir,” sacīja I. Bremze. 

Vēl pirmdien Ilona Bremze gaidījusi iespēju satikties, tomēr atbilde viņai netika dota, tādēļ viņa nolēmusi izstāties. “Man nav politiskas ambiciozas nostājas, mani interesē šo jautājumu risināt,” atzina bijusī ZRP biedre. Viņasprāt, neesot vairs iespējams atšķetināt, kur ir ambīcijas un šauru interešu aizstāvēšana, turklāt netiek aizstāvētas kopējās sabiedrības intereses. 

“Aicinu domāt par to, kas mūs sagaida. Demogrāfiskie rādītāji nav atraujami no tā kā funkcionē ģimene. Valstij jāatbalsta, lai cilvēki veidotu stabilas ģimenes,” savu nostāju pauda I. Bremze. 

ZRP pārstāve Daiga Holma portālam Diena.lv norādīja, ka ZRP ar izpratni attiecas pret viedokļu dažādību. “Ja partijas nostāja un pamatprincipi atsevišķiem biedriem atšķiras, mēs respektējam viņu izvēli. Par šo jautājumu līdz šim esam saņēmuši divu biedru iesniegumus par izstāšanos,” atzina D. Holma. 

Ilona Bremze jautājumu par izstāšanos aktualizējusi arī līdzbiedru vidū, tādēļ līdz ar viņu no partijas izstājusies arī Latvijas Kristīgo skolotāju asociācijas valdes locekle Elita Prūse-Kleinhofa, kā arī Krīzes Grūtniecības centra vadītāja Judīte Briede-Jureviča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas