Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ZRP sagatavotos Satversmes grozījumus par atteikšanos no amatpersonu aizklātajiem balsojumiem lūgs izvērtēt Juridiskajai komisijai

Saeimas Juridiskajai komisijai būs jāizvērtē, vai Zatlera Reformu partijas (ZRP) sagatavotos Satversmes grozījumus, kas paredz padarīt atklātus Saeimas balsojumus par Valsts prezidentu, Satversmes tiesas (ST) tiesnesi un valsts kontrolieri, virzīt kā atsevišķus grozījumus vai kopā ar citām izmaiņām konstitūcijā, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš pastāstīja, ka Juridiskajai komisijai būs jāizvērtē, vai šo iniciatīvu virzīt kā atsevišķus Satversmes grozījumus vai kontekstā ar kādiem citiem tās grozījumiem, "izejot no principa, ka nav lietderīgi Satversmi bieži grozīt".

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāti novembra sākumā vienbalsīgi vienojās 11.Saeimā turpināt skatīt grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredz gandrīz visas valsts amatpersonas turpmāk ievēlēt atklātos, nevis aizklātos balsojumos. Tomēr tie neparedz Valsts prezidenta, Satversmes tiesas tiesneša un valsts kontroliera ievēlēšanu atklātā balsojumā. Tas iespējams, izdarot grozījumus Satversmē. Tāpēc ZRP virzīja skatīšanai šādus Satversmes grozījumus.

Pēc ZRP frakcijas teiktā, aizklātie balsojumi ir ne vien samazinājuši sabiedrības uzticību politiķiem, bet arī radījuši praktiskas grūtības nozīmīgiem valsts amatpersonu amatiem atrast atbilstošus kandidātus. Atklāti Saeimas balsojumi liks katram deputātam izskaidrot savus apsvērumus, nodrošinās debates par nozīmīgiem sabiedriskiem jautājumiem un tādējādi veicinās arī diskusiju sabiedrībā par konkrētu lēmumu vai amata kandidātu, klāstījusi frakcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas