Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

ZRP un Vienotība piedāvā striktu fiskālo disciplīnu un indeksēt pensijas 2013.gadā

Ekonomikā un valsts budžeta politikā piedāvāts īstenot reformas striktas fiskālās disciplīnas ietvaros, nepieļaujot valsts budžeta deficītu virs 3% no IKP un tālāku valsts parāda attiecības pret IKP pieaugumu, kā arī pieņemt fiskālās disciplīnas likumu un Satversmes grozījumus, lai nodrošinātu pretcikliskas fiskālā politikas īstenošanu.
Zatlera Reformu partija (ZRP) un Vienotība pensiju indeksāciju paredz 2013.gadā, teikts publiskajā telpā nonākušajos ZRP un Vienotības priekšlikumos koalīcijas programmai, kas piedāvāti arī iespējamajiem koalīcijas partneriem Saskaņas centam un Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

Tiek piedāvāts mērķtiecīgi samazināt darba spēka nodokļu slogu (indikatīvi - 9% no bruto algas) un pārnest to uz patēriņu un nekustamo īpašumu. Sākot ar 2012. gadu, tiek piedāvāts piešķirt sociālā nodokļa atlaides uz vienu gadu uzņēmējiem, kas pieņem darbā ilglaicīgos bezdarbiekus, jauniešus bez darba pieredzes.

Piedāvāts arī īstenot modernu industriālo politiku, kur valsts atbalstu sniedz atsevišķiem uzņēmumiem, bet visai nozarei tikai sabiedrisko labumu formā ar skaidri noteiktu beigu termiņu, kā arī nodrošināt regulāru, kvalitatīvu un caurspīdīgu dialogu starp ministriem un nozaru asociācijām.

Abi politiskie spēki piedāvā 2013.gadā nodrošināt taisnīgu pensiju indeksāciju ilgtspējīgas sociālā atbalsta sistēmas ietvaros.

Tiek piedāvāts arī reformēt izglītības sistēmu, īpaši profesionālo un augstāko izglītību, ieviest visiem pieejamu augstākās izglītības finansēšanas modeli.

ZRP un Vienotība piedāvā arī uzlabot sadarbību un līdzsvaru starp valsts varas atzariem, pilnveidot Saeimas vēlēšanu sistēmu, ieviešot lielāku vēlēšanu apgabalu skaitu un vēlētāju reģistru visās vēlēšanās, stiprināt tiešo demokrātiju, veicināt Saeimas darbības atklātumu un vēlētāju pilnvērtīgu pārstāvniecību, pilnveidot Valsts prezidenta institūtu, nodrošināt Ministru kabineta darba pēctecību un veicināt demokrātiskas preses un vārda brīvības nostiprināšanu.

Tiek solīts stiprināt latviešu valodas pozīcijas valstī un sabiedrībā, valodas plašāku lietošanu un valsts valodas apgūšanas iespējas, kā arī saglabāt iespējas ikvienam iedzīvotājam attīstīt savu kultūru un valodu, tai skaitā – esošo bilingvālās izglītības sistēmu, kas nodrošina iespēju iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību mazākumtautību valodās.

Politiskie spēki sola attīstīt pasākumus jebkāda veida diskriminācijas novēršanai.

Tiek arī solīts veikt visus nepieciešamos un iespējamos pasākumus, lai Latvija pievienotos eirozonai 2014.gadā.


Valsts aktīvu pārvaldību sola pilnveidot atbilstoši ekspertu analīzei par labāko praksi, tai skaitā nodalot nozaru politiku izstrādāšanu un īstenošanu (nozaru ministrijas).

Piedāvā arī izveidot apvienotu sabiedrisko mediju (radio+TV+internets), organizatoriski un finansiāli iespējami neatkarīgu no politiskās varas.

Tiek solīts veicināt Latvijas pievienošanos Eiropas enerģijas, transporta un informācijas tīkliem un NATO aizsardzības infrastruktūrai, kā arī turpināt aktīvu līdzdalību NATO un ES militārajās operācijās, ieskaitot Afganistānu, nostiprināt drošības un ekonomiskās saites ar Latvijas stratēģiskā sabiedroto – ASV un uzturēt labas kaimiņattiecības ar Krieviju, balstoties uz savstarpējas cieņas un izdevīguma principiem.

Visbeidzot tiek solīts veicināt Eiropas Savienības arvien ciešāku integrāciju, it īpaši ekonomiskās pārvaldības, vienotā tirgus un drošības jomās.

Tiek solīts arī veicināt nepilsoņu informētību par naturalizācijas iespējām, tai skaitā kvalitatīva un raita naturalizācijas procesa gaitu. 

Partijas piedāvā arī sniegt tiesības uz Latvijas pilsonības iegūšanu reģistrācijas kārtībā visiem bērniem, kuri dzimuši nepilsoņu ģimenēs pēc 1991. gada 21. augusta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas