Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Žurnāliste Šāberte uzrakstījusi grāmatu par lidotāju Herbertu Cukuru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
naxture
n
Jo mazāk liecinieku par Cukura ''varon'darbiem'' jo viglāk būs pataisīt viņu par varoni! Tāpēc arī šava lai nebūtu liecinieku šādu bendu darbībai.
Otto
O
Kauns un Negods !
ANCE
A
Latvijā ebreju glābēju ir bijis daudz , BET NEKAD DZĪVĒ NEESMU DZIRDĒJIS , KA EBREJI BŪTU IZGLĀBUŠI KĀDU LATVIETI NO SARKANFAŠISTU KONCENTRĀCIJAS NOMETNES , GĀZES KAMERAS VAI ČEKAS IZVAROTĀJU , ZAGĻU UN ŠĀVĒJU ZONDERKOMANDĀM !!!! TIEŠI OTRĀDI VISS IR BIJIS , VISUR IR BIJUSI EBREJU VISAKTĪVĀKĀ LĪDZDALĪBA , IESKAITOT 1940. GADA SARKANFAŠISTU OKUPĀCIJU LATVIJĀ .............
Tvaika ielas sanitaars
T
Nu, nu. Aarpus SD antikomunistu nebija? Un vispaar - katrs, kurs aizbeega uz rietumiem, padomju varai bija antikomunists.
kas
k
Nav taisnība-SD virsnieki Edgars un Miervaldis Laipenieki aizbrauca uz ASV un visu mūžu nodzīvoja un nostrādāja Cip,amīšiem pēc kara vajadzēja antikomunistus...To tik labi zinu, jo viņi bija skolotāja dēli un mūsu kaimiņi,Edgars Laipenieks vēl palīdzēja manu vectēvu un vēl dažus izpestīt no gestapo nagiem.Krievi gan atriebās pārējai ģimenei,bet tas jau ir cits stāsts.
Tvaika ielas sanitārs
T
Dienvidamerikā ieradās tie, kas bēguļoja. Kam nebija biogrāfijā cūcības momentu, tie varēja ierasties ASV un dzīvot tur. 1950. gadā ASV pārvietoto personu komiteja atzina, ka baltiešu leģionāri pēc mērķiem un ideoloģijas ir atšķirīgi no SS un viņiem atļāva iebraukt ASV. Uz SD nāves komandām šis atzinums neattiecās un ja Cuikurs mēģinātu nierasties ASV, viņš tiktu apcietināts.
Tvaika ielas sanitārs
T
Hitlers jau uzreiz nevienu neiznīcināja. Lai no cilvēka iztaisītu divkājainu zvēru, vajag laiku, pacietību un neatlaidīgu smadzeņu skalošanu. Vispirms no ebrejiem iztaisīja "sliktos puišus", pēc tam izstūma no sabiedrības. Iznīcināšana jau bija nākamais posms. Šodienas Latvijā tas nav iespējams, bet ja Latvijā ienāktu svešs karaspēks, un tie, kas seko šim karaspēkam pateiktu: iznīcināt ebrejus vai rudmatainos, atrastos tādi, kas ietu šaut ebrejus vai rudmatainos. Un šāvēji būtu no tiem, kas šodien atgremo ķēķa antisemītismu. Trockis un Staļins abi piederēja pie vienas bandas - komunistiem - un tas, ka viens bandīts nosit otru, nepadara vienu no viņiem labāku, bet otru sliktāku. Un mēs nezinām, kas būtu, ja Staļina vietā būtu Trockis. Varbūt būtu vēl sliktāk.
Tvaika ielas sanitārs
T
Un kāds sakars padomju režīmam ar Latvijas ebrejiem? Nekāda. Gebelsa kantoris palaida versiju "pie NKVD represījām vainīgi ebreji". Idiotiska versija, bet tieši tādas vislabāk iedarbojas uz "zoniņiem, kam prāta nav" (c) Rihards Losbergs no labi zināmās filmas. Bet Brežņeva - Suslova kantoris palaida tikpat idiotisku versiju par "palestīniešiem". Ir jābūt tiešām profānam, lai saliktu šīs abas versijas kopā un uz tām veidotu pasaules uzskatu.
otīlija
o
Manuprāt, nebija īpaša vajadzība rakstīt grāmatu par H.Cukuru, jo nesen Liepājā bija vēltīta izstāde un konforence( ja nemaldos) par godu H.Cukura jubilejai(?)Bez tam H.Cukura personība nebūt nav skatāma tika melnbaltos toņos.No šodienas skata punkta ,manuprāt, vispār nav vairs iespējams kaut cik objektīvi izvērtēt H.Cukura darbību.No vienas puses- jā, viņš bija Latvijas aviācijas lepnums,taču tas neattaisno viņa piedalīšanos Arāja komandā.Un Arāja komandas darbība neaprobežojas tikai ar Latviju, bija arī Baltkrievija un Krievijas pierobeža. Ja nemaldos, Cukurs uz Amerikas kontinentu nokļuva caur Franciju ,pateicoties saviem lidotāja sakariem. Cik zinu, H.Cukurs nebēguļoja pēc kara, bet tieši otrādi- prasīja,lai viņu tiesā,taču viņa mītnes valstij nebija iemesla to darīt. Iespējams,ka Cukuru nebija paredzēts tik brutāli noslepkavot,bet gan daudz rafinētāk. Katrā gadījumā ,lai izvērtētu Cukura darbību, būtu bijusi nepieciešama tiesas izmeklēšana un izvērtēšana..Pārējais, arī grāmata, ir subjektīva versija par šo personību, balstoties uz autoram pieejamiem faktiem.
??
?
Vai pēc "antifašifišitskā" saieta Rīgā, kurā atkal mēģiās iepotēt latviešiem vainas apziņu, sekos pieprasījumi no ebreju (tādu pazemojošu apzīmēujmu ieviesa padomu vara) puses izspiest no Lavijas - tāpat kā no ciitām valstīm - kādus miljonus. Šos miljonus nemaksās Kargins vai Krasovickis, tos maksās ierindas nodokļu mksātāji. Redzēs, kā valdība uzvedīsies.
lauķe
l
Izlasīju! Grāmata ir tiešām laba, varu ieteikt!
gio
g
Šāberte - malacis, kā ķērusies klāt šai politiski riskantajai tēmai.Vienmēr bijusi godprātīga, patriotiska un profesionāla žurnāliste, cerams, grāmata arī būs laba.
un
u
Latvija ebreju glabeju ir bijis daudz. Glaba pie mazakas iespejas, slepa, sevishki bernus.
un
u
Bijushais KGB darbinieks Nikolajs Golushko ari uzrakstija gramatu par polju slepkavibu Katinja. Nesen izdota. Tev, zhorzh, patiktu labak, ja uz Katinju (ka Brezhneva laika) vadatu ekskursijas, ka poljus noshava vacieshi? Un ierikotu slegtas atputas bazes, lai senjotaji kapus neatrod?
un
u
Neviena tada komentara nebija, ka ebrejus vajag iznicinat. Neviena. Pat Trocki nevajadzeja, kaut sanitars aizstaveja slepkavas, ka Trockis palidzejis Leninam dibinat padomju varu. Vai tu, zhorzh, piederi Kuklusklanam?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Nav tiesāts, tomēr nav arī nevainīgs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas