Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zvērests latgaliski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arvids Turlajs
A
Lels paldis Saeimys cīnejamjai LR Saeimys prīkšsādātuojai par tū, ka jei byudama tik lelā omotā publiski paziņoja, ka latvīešu valoda nav latgalīšu volūda. Mes naasom latvīši bet pavysam cyta naceja, kurai līgtys minoritāšu tīseibys, vyucētīs dzymtajā volūdā. Tuopiec ir juomaina tautteibys īroksts pasī
ego
e
Visus sos latgalu kretinus nosutit uz Latgali, lai tur vini zemi ar.
LAPA
L
Vienmēr esmu apbrīnojis jūsu augstprātību pret latgaliešiem. pašu knapi miljons, bet latgalieši arī neesot īsti latvieši. cik, tad jūs ir 0,8 miljoni. Mazāk?
ragga
r
paļdis, Raiti!
Aculiecinieks1943
A
Šo ''plānoto epizodi'' visacīgāk vēroja divas deputātu frakcijas ....... Satversme un spēkā esošais Valsts valodas likums (23.pants) precīzi tika ievērots. Ir cilvēki, kuriem Satversme un likumi nepatīk. Satversmē noteikts, ka
ta nu
t
āksti, kas nemaz nespēj iemācīties citu valodu "mūziku'. kā pleskavas krievi. Ir letgaļi un ir čangaļi buļbani. Letgaļi ir Vienotībā.
replika
r
no kurām parķejām šie jefiņi bija ievēlēti?
Valodniece
V
Viss kārtībā ar Āboltiņas aizrādījumu. Zvērestam ir likumīgs spēks un tas ir jādod literārajā latviešu valodā.Jauki skan latgalieši,bet jauki ir arī ventiņi un Saeima nav teātris,par ko to vēlējās pārvērst Zatlers.
:)
:
ja Āboltiņa būtu teikusi: "tagad nododiet zvērestu literārajā latviešu valodā...", tad jau viss būtu OK, bet viņa teica - nododiet zvērestu valsts valodā, tātad - latgaļu valoda ir cita valoda nevis valsts valodas dialekts???
  • 1
  • 0
helēna
h
Mīļie draugi, latgaliešu, nevis latgaļu!!!
protams,un nevis latvju jeb letiņu
p
Komentārs
  • 0
  • 0
41
4
Točs atkal pārpīpējies sarkanās More cigaretes? žēl ka Dienas lpp tagad saķēzī bijušais LPP biedrs: 998. gadā Točs kļuva par Aināra Šlesera veidotās Jaunās partijas preses sekretāru, bet vēlāk arī par valdes locekli un deputāta kandidātu. Arī turpmāk bijis cieši saistīts ar tām personām, kuras šobrīd mēdz dēvēt par oligarhiem. Piemēram, vēl nesen, kad Šlesers bija uzņēmies rūpes par Rīgu, Točs rosījās Centrāltirgū, sniedzot tā vadībai padomus mārketinga un komunikāciju jautājumos. Tāpēc viņa nokļūšana "Dienā", protams, vairo aizdomas, kas stāv aiz avīzes pirkšanas/pārdošanas darījumiem
Tad jau man
T
jautājumu nav par toča gludajam puslodēm,tādam blogam nav vērts nekāds komentārs,autors ir kašķa devējs citiem,tādēļ neiesaku pat virtuālu kontaktu
  • 2
  • 0
:)
:
Šāds komentārs pie katra raksta vairo aizdomas, ka tu esi kretīns - anonīms mīslis un mērglis
  • 0
  • 2
NLO
N
Eiropā pastāv tāds jēdziens kā reģionālā valoda, tās atzīšana paver iespējas atbalstam un pētniecībai. Novēlu Latgales deputātiem (un ne tikai) rūpēties, lai arī latgaliešu valoda izpelnās tādu uzmanību.
Valodai nevajag ''izpelnīties uzman
V
(nav jau precību kāra mamzele),valodu vajag pielietot,kur pēc TĀS ir nepieciešamība
  • 0
  • 0
Ivars Graudums
I
Kura izloksne tad ir vecaaka? Latgalju vai latvieshu? Skaidrs ir, ka letgalji 12. g.s. sadarbojaas ar krustneshiem, jo pashi netika ar igaunjiem galaa un peec ilgaam ciinjaam izpleetaas pa izkautajiem zemgalju un kurshu apgabaliem. Bet par liibieshu valodu ir skaidrs: taa ir somugru valoda.
WTF
W
Kas ir "latviešu izloksne"? Vai katram idiotam jākomentē šīs lietas?
  • 0
  • 0
gan jau ir citas,vēl senākas valoda
g
tas nebūt nenozīmē,ka TĀPĒC tās jāpielieto
  • 2
  • 0
Solvita Āboltiņa ļāva zvērēt latgal
S
Nekur nav teikts, ka Solvita Āboltiņa neļāva zvērēt latgaliski. Viņa to ļāva. Tikai beigās palūdza nolasīt tekstu precīzi, kā Satversmē.
Vārds
V
Tu domā šim demagogam-autoram tas interesē?
  • 5
  • 0
hmmm
h
Nu var jau visādus pekstiņus runāt. Taču, katram latgalietim ir skaidrs. Latviešu valoda ir latgaļu valodas dialekts.
iks
i
Skaidrībai atkārtoju: Latgaliski ir latgaliski, un latviski ir latviski. Latviešu valodā ir trīs dialekti. `Latgaliski` ir Augšzemnieku dialekta (dziļās) nesēliskās izloksnes.
  • 0
  • 0
vipār jau
v
koks ar diviem galiem. kā jau te pirmais komentētājs rakstīja, kas notiktu, ja vācijā visi sāktu nodot zvērastu katrs savā dialektā. vai austrijā. tur tak ir novadi, kurus neviens cits vāciski runājošais nesaprot. par schwitzerdeutsch vispār nerunāšu, lai cik brīvi pārvaldītu vācu valodu, ar šveiciešu mundart man ir problēmas. ja reiz paredzēts nodot zvērastu literārajā latviešu valodā, tad literārajā.
''pirmais''
&
tur jau tā lieta - mana brāļa sieva ir vācu valodas skolotāja (pašlaik Berlīnē dzīvo),bet no ''norddeutsch'' viņa nezin ne bū ne bē...intuitīvi kaut ko nojaust var,pat uzminēt,bet ne saprast... anarhiju sēt ir gaužām vilinoši (jo daudzi tev uzmanību pievērš),grūtāk - tās sekas likvidēt... šķiet,Točkas kungs par to vismazāk domā
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas