Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ZZS apspriežoties par situāciju pēc kritizētajiem Kūtra izteikumiem

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iekšēji apspriežoties par izveidojušos situāciju pēc kritiku izsaukušajiem Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Gunāra Kūtra (ZZS) izteikumiem, liecina neoficiāla informācija.

Jautājums ir aktuāls, jo no ZZS koalīcijas partneru rindām neformāli izskan, ka tiktu pozitīvi novērtēta Kūtra nomaiņa pret citu ZZS kandidātu augstajam amatam.

Pats Kūtris gan joprojām esot gatavs pretendēt uz Saeimas priekšsēdētāja posteni.

Lemšana par jauna Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanu Edvarda Smiltēna (AS) vietā paredzēta jau trešdien Saeimas sēdē.

Kā ziņots, Kūtris izpelnījies kritiku par vairākiem izteikumiem pirmdien Latvijas Radio, kur cita starpā viņš izteicās - ja viņam būtu jāattīsta Latvijas ekonomika, viņš "noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga apsūdzēti vai notiesāti, un ar viņiem aprunātos".

Biedrība "Sabiedrība par atklātību - Delna" paudusi aicinājumu deputātus pārskatīt savu ieceri un noraidīt Kūtra kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam, atklātā vēstulē Saeimas deputātiem "Delnas" nostāju pauž biedrības direktore Inese Tauriņa.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) otrdien pauda, ka sagaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta atvainošanos sabiedrībai.

Reaģējot uz Siliņas aicinājumu, Kūtris aģentūrai LETA sacīja, ka atvainojas par saviem izteikumiem par "apsūdzēto un notiesāto" uzklausīšanu ekonomikas jautājumos. Politiķis skaidroja, ka savā ziņā esot pārprasts, jo neatbalstot politiķu kontaktus ar "politiski riskantām, toksiskām personām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas