Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

ZZS dod brīvu vaļu deputātu balsojumā par Maizīti

Saeimas ZZS frakcija izlēmusi saviem deputātiem dot brīvu vaļu balsojumā par ģenerālprokuroru. Tas nozīmē, ka katrs deputāts, iepazīstoties ar saņemtajām atbildēm uz jautājumiem, balsos pēc saviem ieskatiem un nekādu saistošu lēmumu un uzstādījumu šajā jautājumā no ZZS frakcijas puses nebūs, _Dienai _teica ZZS deputāts Mārtiņš Roze.

Jautāts, kāpēc ZZS deputātiem dota brīva vaļa balsojumā par ģenerālprokuroru, M.Roze norādīja, ka ZZS frakcija tā bieži rīkojas "jūtīgos jautājumos". Vai zināma loma, šādi lemjot, bija Aivaram Lembergam, kurš, kā zināms, ir ZZS premjera kandidāts un kuru prokuratūra apsūdzējusi smagos noziegumos, M.Roze norādīja, ka "tieši tāpēc tā arī lemts, lai "nebūtu ietekmējamība", saistoši lēmumi no ārpuses.

Jautāts, kā deputāti varētu balsot, M.Roze norādīja, ka to šobrīd nevar pateikt. Deputātiem ir izsniegti materiāli, ko viņi vērtēs un tad arī izlems. M.Roze norādīja, ka viņš pats vēl nav izlēmis, kā balsot, un, visticamāk, to vēl nav izdarījuši arī pārējie zaļie zemnieki.

Saskaņas centra frakcija sliecas atbalstīt Jāņa Maizīša apstiprināšanu amatā uz vēl vienu piecu gadu pilnvaru termiņu, Dienai sacīja SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, uzsverot, ka citas alternatīvas jau neesot.

Arī Tautas partijas līderis Andris Šķēle, kurš bija ieradies uz TP frakcijas sēdi, Dienai atzina, ka viņš atbalsta TP frakcijas vadītājas Vinetas Muižnieces aicinājumu frakcijai balsot par J.Maizīti. A.Šķēle nav deputāts un viņam pašam nebūs jābalso. Saeimas namā varēja novērot, ka A.Šķēle sastapās ar J.Maizīti, kurš apmeklē frakcijas, un abi cieši sarokojās.

TP frakcija vēl savu lēmumu nav paziņojusi, bet SC frakcijas vadītājs atzina, ka frakcija balsojumā varētu būt vienota un nebūs tā, ka daži balsos par, bet daži pret. Iztaujājot ģenerālprokuroru SC frakcijā, visvairāk jautājumu ir bijis par Parex bankas pārņemšanu, par Rēzeknes burtnīciņu lietu, kurā iesaistīti Jaunā laika cilvēki, kā arī par Ventspils mēra stipendiātiem un Valsts kontroles atzinumu izmantošanu.

J.Urbanovičs varot piekrist, ka ir nepieciešams izveidot Revīzijas dienestu, jo pretējā gadījumā prokuratūrai ir grūtības VK atzinumu izmantošanā, jo tie tikai signalizējot par nelietderīgu valsts līdzekļu izmantošanu, bet nesatur likumpārkāpuma konstatēšanai nepieciešamo informācijas apjomu.

Jau rakstīts, ka LPP/LC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš balsos par J.Maizīti ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Tiesa, viņš arī atzinis, ka LPP/LC frakcijā ir viens cilvēks, kas kritiski izsakās par J.Maizīti. Tādēļ A.Bērziņš nemācēja teikt, vai frakcijas balsojums būs vienots un visi deputāti atbalstīs līdzšinējo ģenerālprokuroru.

Balsojums Saeimā gaidāms ceturtdien, balsojums būs aizklāts.

(papildināta ar ZZS viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas