Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

ZZS ierosmei mēnesi pirms vēlēšanām liegt reklāmas kampaņu ir atbalstītāji

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) koalīcijas padomē atkārtoti ierosinājusi mēnesi pirms Saeimas vēlēšanām liegt partijām reklamēties, žurnālistiem teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Šo iniciatīvu sliecas atbalstīt Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Jaunais laiks (JL). JL savukārt ierosinājis izmaiņas partiju finansēšanas likumā, samazinot partiju tēriņu griestus kampaņā no 571 000 latiem, kā paredzēts tagad, uz 356 000 latu vai pat 280 000 latiem, informēja frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

JL arī aicinās samazināt to naudas apjomu, ko viena persona var ziedot partijai, no 100 minimālajām mēnešalgām, uz 50 minimālajām mēnešalgām. Ja tagad viena persona gadā var ziedot 18 000 latu, tad, pieņemot šīs izmaiņas, šī summa varētu būt 9000 lati.

Tautas partijas (TP) priekšsēža vietnieks Edgars Zalāns pagaidām vēl nevarēja pateikt, kāda būs TP attieksme pret kolēģu priekšlikumiem, ko sola nedēļas laikā līdz nākamajai koalīcijas sēdei izvērtēt.

Koalīcija arī vienojās atbalstīt Saeimas vēlēšanu likuma grozījumu izskatīšanu Saeimas Juridiskajā komisijā, kurā, visticamāk, nekādas radikālas izmaiņas netiks veiktas, jo nevienai no šādām idejām nav vairākuma atbalsta.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien nācis klajā ar aicinājumu partijām apstāties ar grozījumu veikšanu Vēlēšanu likumā, jo, viņaprāt, izmaiņas tajā nedrīkst padarīt par priekšvēlēšanu cīņu ieroci. Šādu aicināju prezidents izteica intervijā radio SWH, vēsta BNS.

"Pēc katrām vēlēšanām izgaismojas vājās vietas vēlēšanu regulēšanā, aģitācijas regulēšanā vai kāda cita problēma. Šo kļūdu labojumi likumos ir jāizdara tūlīt, kamēr ir svaiga argumentācija, kamēr ir atmiņā tas, kas mūs neapmierināja. Nevis tas jāatliek pusgadu pirms vēlēšanām, kad faktiski tā ir daļa no vēlēšanu cīņas," skaidroja prezidents. "Es gribētu teikt - stop, apstājieties! Viss, ko es aicināju darīt pagājušajā gadā, lai vēlēšanas padarītu pēc iespējas godīgākas [..], bija jāizdara pagājušajā gadā, un arī daudz kas tika izdarīts, bet visu nepaspējām, bet tagad - apstājamies! Nepārvēršam vēlēšanu likuma izmaiņas par politiskās cīņas ieroci. To nedrīkst darīt!" uzsvēra V.Zatlers.

Viņaprāt, ir nepieciešamas plašas diskusijas, lai sabiedrība saprastu, ka partiju finansēšana no nodokļu maksātāju naudas ir veids, kā panākt godīgākas vēlēšanas. Jaunais modelis sāks darboties tad, kad Latvija, pēc prezidenta domām, sāks iziet no krīzes. Partiju finansēšana no valsts budžeta plānota jau no 2011.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas