Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ZZS koalīcijā bloķē Lemberga oponentiem labvēlīgus grozījumus

Saķeršanās starp koalīcijas partneriem _Jauno Laiku _un Zaļo un zemnieku savienību notikusi par maģistrālajiem naftas cauruļvadiem, kuri šobrīd ir tā saucamo Lemberga oponentu un starptautiskā koncernta _Vitol _rokās. Laikraksts _Dienas bizness _vēsta, ka Finanšu ministrija rosina atbrīvot no Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) nomaksas maģistrālos naftas cauruļvadus, bet ZZS to valdības koalīcijā nobloķējusi. Tas uzņēmumam _LatRosTrans _gadā varētu ļaut ietaupīt 1,53 miljonus latu.

«Nevar maksāt par tukšu trubu miljonus,» laikrakstam neoficiāli izteicās kāds premjeram tuvu stāvošs avots, kurš atbalsta naftas cauruļvadu atbrīvošanu no NĪN, uzsverot, ka šī jautājuma nobloķēšana parāda politisko un saimniecisko interešu sajaukšanos. Neoficiāli valda uzskats, ka ZZS iebildes drīzāk bijušas saistītas ne tik daudz ar Ventspils pilsētas ieinteresētību saņemt NĪN no LatRosTrans, kurai pašvaldības teritorijā ir inženierbūves, cik daudz ar nevēlēšanos pieļaut atvieglojumus tā dēvēto «Lemberga oponentu» biznesam. «Mani neinteresē, kurš tur ko kontrolē, tas ir principa jautājums. Vai nu lai to trubu izmanto, vai demontē un atdod pašvaldībai,» laikrakstam teic vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Otrdien par grozījumiem NĪN likumā lems valdība, bet šo konkrēto FM ierosinājumu sūtīs uz Saeimu kā atsevišķu likumprojekts. JL līdere Solvita Āboltiņa uzskata, ka tas, vai Tautas partija un LPP/LC, kuras sevi pieteikušas kā uzņēmēju interešu aizstāves, Saeimā nobalsos par naftas cauruļvadu atbrīvošanu no NĪN vai tomēr nobalsos saskaņoti ar ZZS, iespējams, parādīs «[ģenerālprokurora Jāņa] Maizīša balsojuma cenu». Andris Šķēle laikrakstam pirmdien pieļāva, ka TP varētu atbalstīt inženiertehnisko būvju atbrīvošanu no NĪN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas