Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ZZS Liepājas partijas draudzēšanās ar PLL “absolūti nesatrauc”

Par spīti tam, ka divi Liepājas partijas pārstāvji kandidē Saeimas vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, 27.augustā tā noslēgusi sadarbības līgumu ar partiju apvienību Par Labu Latviju! (PLL). Tomēr ZZS “tas absolūti nesatrauc”, Diena.lv apgalvoja partijas līderis Augusts Brigmanis.

“Droši vien Liepājas partijai ir savi apsvērumi, kādēļ viņi šo soli sper, bet mūs tas absolūti nesatrauc. Galvenais ir vēlētāji, un pēdējās aptaujas rāda, ka PLL Kurzemē nav nekādu izredžu, bet mums šajā reģionā ir ap 20% vēlētāju atbalsts,” skaidro A.Brigmanis.

Arī jautāts, vai tas nerada bažas, ka, iekļuvuši Saeimā no ZZS saraksta, Liepājas partijas pārstāvji varētu atbalstīt PLL, A.Brigmanis satraukumu neizrāda: “Vēl ir jautājums, vai PLL vispār iekļūs Saeimā. Bet, ja iekļūs, tad ar visai mazu pārstāvniecību, tādēļ nav pamata satraukumam,” uzskata ZZS līderis.

PLL izplatītajā informācijā cita starpā norādīts, ka šī vienošanās tiekot parakstīta, lai “labvēlīgi mainītu sabiedrības uzticību konservatīvās vērtības pārstāvošiem politiskiem spēkiem un darbam valsts pārvaldes labā, stiprinot valstisko un nacionālo pašapziņu un respektējot dažādo Latvijas etnisko grupu piederību valstij.”

PLL un Liepājas partijas sadarbības dokumentu Liepājas partijas vārdā parakstīja Uldis Sesks un Guntars Krieviņš, savukārt apvienības vārdā – Andris Šķēle un Ainārs Šlesers, informē PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Ar sadarbības dokumentu Liepājas partija pauž atbalstu PLL deputātu kandidātiem 10.Saeimas vēlēšanās no Liepājas: Valērijam Terentjevam, Ainaram Baštikam, Marekam Segliņam, Mārtiņam Vilsonam, Jēkabam Ozoliņam un Dzintrai Litavniecei.

Liepājas partija jau iepriekš bija aktīvi sadarbojusies ar Tautas partiju (TP), tomēr jūlijā liepājnieki par saviem partneriem gaidāmajās parlamenta vēlēšanās izvēlējās ZZS. Toreiz Uz jautājumu, kāpēc Liepājas partija vairs nevēlas slēgt līgumu ar TP, Liepājas mērs Uldis Sesks atbildēja: “Mēs jau neesam kara stāvoklī. Ja liepājnieki vēlēsies, viņi varēs sadarboties ar citām labējām partijām.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas