Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ZZS neatbalstīs budžetu, jo tas neesot vērsts uz attīstību

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatbalstīs nākamā gada budžetu, jo tas ir budžets, kas nav vērsts uz attīstību, ceturtdien intervijā LNT raidījumā _900 sekundes  _teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Tas ir budžets, kas nav vērsts uz attīstību. Tas ir atsevišķu pasākumu savirknējums. Tur ir lietas, kas mūs neapmierina, taču mēs centīsimies  to uzlabot ar saviem priekšlikumiem. Ja tos apstiprinās un pieņems, tad tā jau ir cita saruna.." klāstīja Brigmanis.

Pēc viņa teiktā, budžeta veidošanā nav "salikti pareizie politiskie uzsvari", piemēram, veselības nozarē. "Mēs protams sniegsim priekšlikumu, kas paredz veselības budžetu papildināt,"  piebilda ZSS frakcijas vadītājs. Tāpat plānots iesniegt priekšlikumus, kas paredz nekustamā īpašuma nodokļa pārskatīšanu. Pēc Brigmaņa teiktā, aplikt šķūnīšus ar nodokli un paredzēt no tā lielus ieņēmumus, ir aplams gājiens.

Brigmanis gan atzina, ka lielas cerības nelolo, ka opozīcijas priekšlikumi tiks atbalstīti.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā skatīs 2012.gada valsts budžetu un to pavadošos likumprojektus. Paredzēts, ka priekšlikumus budžetam un ar to saistītajiem likumprojektiem uz otro lasījumu varēs iesniegt līdz piektdienas, 9.decembra, pulksten 11.

Nākamā gada valsts budžets paredz valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus 4,516 miljardu latu, bet izdevumus ‒ 4,641 miljardu latu apmērā. Tādējādi valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi 2012.gadā palielināsies par 255,1 miljonu latu jeb 6% salīdzinājumā ar 2011.gada plānu, bet izdevumi saruks par 113,5 miljoniem latu jeb 2,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas