Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

ZZS par prezidenta amata kandidātiem lems maijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par prezidenta amata kandidātiem lemšot vien maijā, norādīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš aģentūrai BNS uzsvēra, ka frakcija lēmumu pieņems maijā, kad oficiāli jāizvirza prezidenta amata kandidāti. Līdz tam katrai no apvienību veidojošajām četrām partijām ir jāpauž savs viedoklis. Frakcija arī plānojusi tikties ar Zatleru.

Brigmaņa vadītājā Latvijas Zemnieku savienībā ir domu daudzveidība, un prezidenta jautājumu arī plānots apspriest sestdien gaidāmajā kongresā.

"Zatleram nav visas frakcijas atbalsta," informēja Brigmanis. Viņš esot aptaujājis kolēģus - viens atbalsta valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas kandidatūru, cits - Zatleru, vēl kāds - citus pretendentus.

ZZS frakcijas vadītājs atzina, ka tie ZZS deputāti, kuri savulaik balsoja par Zatleru, arī šoreiz ir gatavi atbalstīt viņa pārvēlēšanu amatā, taču vērsa uzmanību uz to, ka 10.Saeimā frakcijā divas trešdaļas deputātu ir jauni.

Brigmanis nevērtēja otra koalīcijas partnera - Vienotības - izplatīto paziņojumu par atbalstu Zatleram arī otrajā pilnvaru termiņā. "Ar milzīgu pompu izplatīt paziņojumu.. labi, ka tā ir," vien noteica ZZS līderis.

Koalīcijā pirmdien, pēc Brigmaņa vārdiem, vien paredzēta domu apmaiņa par prezidenta jautājumu. "Vispirms ir jāievēle CVK [Centrālā vēlēšanu komisija], jātiek galā ar budžeta konsolidāciju, un tikai tad varam spriest par prezidentu," teica Brigmanis.

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas deputāte Iveta Grigule pēc "Vienotības" paustā atbalsta Zatlera pārvēlēšanai aģentūrai BNS apliecināja, ka nemeklēs domubiedrus cita prezidenta amata kandidāta izvirzīšanai. Viņa varētu Zatleru atbalstīt, ja viņš būs vienīgais kandidāts uz šo amatu.

"Publiski ir izskanējuši divi cienījami kandidāti – Zatlers un Inguna Sudraba, kuru es uzskatu par labāku kandidāti. Taču, ja oficiāli tiks izvirzīts tikai viens kandidāts, tad būs jādomā, vai ir jēga izgāzt Zatleru," sprieda Grigule.

Viņa arī nemeklēšot domubiedrus cita kandidāta izvirzīšanai, jo neesot jēgas izvirzīt, ja nav iespējams nodrošināt balsu vairākumu. Vienlaikus gan deputāte prognozēja, ka situācija nebūs viennozīmīga un varētu parādīties vēl kāds cits pretendents Valsts prezidenta amatam. "Ceru, ka Sudraba tiks izvirzīta," piebilda deputāte.

Jau vēstīts, ka Zatlers 16.martā nāca klajā ar paziņojumu, ka ir gatavs kandidēt uz otro pilnvaru termiņu un sākt konsultācijas ar partijām.

"Vienotība" piektdien izplatīja paziņojumu, ka atbalsta Zatlera pārvēlēšanu uz otro pilnvaru termiņu un drīzumā tiksies ar prezidentu. Opozīcijā esošajās apvienībās ir dažādi viedokļi par Zatleru, taču neviens opozīcijā esošais politiskais spēks oficiālu atbalstu Zatleram vēl nav paudis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas