Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

ZZS rosina nekavējoties nosaukt premjera un smagāko nozaru ministru amatu kandidātus

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rosina topošās koalīcijas kodola partijām vispirms nosaukt premjera, kā arī finanšu, veselības, labklājības un izglītības ministra amatu kandidātus, lai būtu skaidrība par to, kas vadīs šīs vissarežģītākās nozares. Uz šādu pozīciju ceturtdien, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, norādījuši ZZS politiķi.

"Mēs [sarunā ar prezidentu] ieteicām savu redzējumu, ka šīs valdības veidošanas process jāsāk citādi nekā citus gadus. Tām partijām, kas veidos šo valdību, jānāk klajā ar redzējumu, kā tās izvedīs no krīzes un kas vadīs reformas atbildīgās smagās nozarēs. Šeit vajadzētu ļoti skaidri nākt ar premjera un finanšu ministra amatu kandidātiem, veselības, labklājības un izglītības ministru kandidātiem," klāstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Lai nav tā, ka tagad nāk un sadala, teiksim, šīs nosacīti mazāk smagās nozares, bet diezgan konkrēti pasaka, kas būs kandidāti uz nozarēm, kur ir tās lielākās problēmas," viņš turpināja.

Pēc ZZS uzskata, ticamākās koalīcijas kombinācijas ir divas – Zatlera Reformu partija un "Vienotība" ar "Saskaņas centru" (SC) vai ZRP, "Vienotība", Nacionālā apvienība un ZZS. Abi šie modeļi nodrošina "absolūtu konstitucionālo vairākumu". Iespējama ir arī ZRP, "Vienotības" un Nacionālās apvienības veidota koalīcija, kas nenodrošina konstitucionālo vairākumu.

Par ZZS turpmākās darbības plānu tās pārstāvjiem viss esot skaidrs – partija būs gatava deleģēt pārstāvjus darbam valdībā, ja tāda situācija rastos, taču ir arī plāns B – darbs opozīcijā, kur ZZS strādāšot konstruktīvi, turpinot uzstāt uz saviem principiem, tostarp par pensiju indeksāciju jau 2012.gadā. Sabiedrības uzticība ZZS esot pietiekami liela, jo visi lielākie tās līderi ir ievēlēti Saeimā kā deputāti.

Brigmanis uzsvēra, ka jautājums par ZZS pārstāvju iespējām 11.Saeimas pilnvaru laikā tikt valdībā "pašlaik nav darba kārtībā". Ja tādas situācijas būtu, tās arī tiktu vērtētas.

Valsts prezidents līdz ar tikšanos ar ZZS ir pabeidzis konsultācijas ar visām 11.Saeimā ievēlētajām partijām – SC, ZRP, "Vienotību", Nacionālo apvienību un ZZS. Savu redzējumu pēc šīm sarunām prezidents preses konferencē sniegs ceturtdien plkst.15 Rīgas pils Ģerboņu zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas