Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ZZS rosinājusi skatīt jautājumu par Saeimas sēžu norises maksimālo ilgumu

Pēc Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) iniciatīvas 20 Saeimas deputāti aicinājuši sasaukt parlamenta Prezidija un Frakciju padomi, lai lemtu par izmaiņām Saeimas Kārtības rullī, nosakot saprātīgu parlamenta sēžu norises ilgumu, informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Prezidija un Frakciju padome šo jautājumu varētu skatīt šodien, norāda ZZS.

Deputāti rosina noteikt, ka Saeimas kārtējo un ārkārtas sēžu kopējais ilgums 24 stundu periodā nedrīkst pārsniegt 12 stundas. Savukārt, situācijās, ja valstī būtu izsludināta ārkārtējā situācija vai izņēmuma stāvoklis, Saeima par sēžu norisi varētu lemt arī citādi.

Kā uzsver ZZS valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Armands Krauze, pagājušās nedēļas Saeimas sēde, kurā tika izskatīts valsts budžeta 2023.gadam projekts un to pavadošie likumprojekti, norādīja uz nepieciešamību veikt grozījumus parlamenta darba organizēšanā.

"Nav normāli, ka Saeimas sēde ilgst diennakti. Šādā režīmā kvalitatīvs darbs un izsvērta lēmumu pieņemšana nav iespējami," akcentē Krauze, norādot arī uz sabiedrības neizpratni par šādu parlamenta darba organizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas