Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ZZS un pie frakcijām nepiederošie deputāti rosina Viņķeli atbrīvot no amata

Vairāki pie frakcijām nepiederošie, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti izskatīšanai Saeimā iesnieguši lēmumprojektu par veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) atbrīvošanu no amata.

Lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu Viņķelei parakstījuši deputāti Aldis Gobzems, Jūlija Stepaņenko, Karina Sprūde, Linda Liepiņa, Didzis Šmits, Armands Krauze (ZZS), Jānis Dūklavs (ZZS), Māris Kučinskis (ZZS), Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Viktors Valainis (ZZS) un Raimonds Bergmanis (ZZS).

Kā ziņots, Gobzems iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka papildu komentāri jau publiski izskanējušajai informācijai par nepieciešamību Viņķeli atbrīvot no amata esot lieki. Ministres demisija tiek prasīta, ņemot vērā neizpildītos solījumus mediķiem par atalgojuma palielināšanu pilnā apmērā, kāds noteikts likumā, kā arī ar šo jautājumu saistīto budžeta apspriešanas "farsu".

Likumi ir jāpilda arī Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) "kliķei", pauda Gobzems.

Kā ziņots, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība 28.novembrī nolēmusi rīkot protesta akciju pie Saeimas, tās laikā prasot parlamenta atlaišanu un lūdzot prezidentam atgriezt otrreizējai caurlūkošanai 2020.gada budžetu. Tikšot pieprasīta arī Viņķeles demisija.

Jau vēstīts, ka Saeima 14.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, medicīnas darbinieku atalgojuma celšanai papildus piešķirot aptuveni 60 miljonus eiro.

Pērn Saeimā pieņemtais lēmums mediķu algu celšanai 2020.gadā paredzēja 120 miljonus eiro, kas nozarē strādājošo algas ļautu pacelt par vidēji 20%. Taču, koalīcijai atzīstot, ka šāda likuma pieņemšana esot bijusi kļūda, jo netika paredzēti finanšu resursi, mediķu algām izdevās rast vien aptuveni pusi nepieciešamās naudas.

Top komentāri

Nost!
N
Lai taču strādā beidzot savā profesijā!
Krējums Saldais
K
Vai tā ir tā būtne, kura teica, ka 2/3 valsts iedzīvotāju strādājuši citā valstī un pensijas tiem nepienākas? Atbrīvot? Nekādā gadījumā! Tieši otrādi - apcietināt un tiesāt.
interesanti
i
Ļoti cienījami deputāti, sākot no kotlešnieka, beidzot ar ļimončiku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas