Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

ZZS vairs nepretendē uz ministru portfeļiem

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vairs nepretendē uz ministru portfeļiem, taču aicina noņemt noslēpumainības plīvuru par Latvijas saistībām Eiropas Savienības aktuālo jautājumu kontekstā.

To otrdien pēc Valsts prezidenta un ZZS pārstāvju tikšanās žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka vairs nav diskusiju par divu ministru portfeļu pieprasīšanu pret ZZS atbalstu Lisabonas līguma grozījumiem. Taču ZZS uzstāj, ka jautājumiem par Latvijas starptautiskajām saistībām ar Eiropas līgumu atbalstīšanu ir jānoņem slepenības plīvurs un skaidri jāpasaka, ko Latvijai nozīmē to atbalstīšana, piemēram, vai tie neapdraud valsts fiskālo neatkarību un vai ir skatāmi tiešā kontekstā ar tiešmaksājumu piešķiršanu zemniekiem. Par šiem jautājumiem jānotiek atklātai diskusijai, vislabāk Saeimas sēdē.

"ZZS ir gatava izvērtēt šos grozījumus, taču nevar atstāt bez pietiekamām diskusijām jautājumu, kas ir nozīmīgs Latvijai un visai Eiropai," sacīja Brigmanis un piebilda, ka nepietiekama skaidrība šajos jautājumos rada daudz spekulāciju.

Ir arī skaidrs, ka līdz vasarai ratificējamās izmaiņas Eiropas likumos pašlaik nav tas aktuālākais jautājums, un varot rasties iespaids, ka tie pašlaik Latvijā ir aktualizēti, lai novērstu uzmanību no svarīgākiem problēmjautājumiem, piemēram, reģionu attīstības, Latgales problemātikas, par ko arī otrdien runāts ar Valsts prezidentu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien pabeidz sarunas ar Saeimā pārstāvētajām partijām. Rīgas pilī otrdien vēl viesosies pie frakcijām nepiederošie parlamentārieši.

Prezidents otrdien pēc pēdējām sarunām nesniegs paziņojumu medijiem. Par prezidenta turpmāko rīcību informācija būs nākampirmdien.

Jau vēstīts, ka prezidents pagājušajā nedēļā sāka sarunas ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jautājumiem, no kuru risinājuma un konkrētiem Saeimas balsojumiem ir atkarīga turpmākā Latvijas virzība gan iekšpolitiski, gan Eiropas Savienības aktuālo jautājumu kontekstā.

Tādēļ prezidenta izvirzītajā sarunu darba kārtībā ir jautājumi par Latviju Eiropas Savienībā – Lisabonas līguma grozījumu ratifikācija, jaunais Eiropas Savienības līgums, kā arī dažādi jautājumi, kas ir svarīgi Latvijai iekšpolitiski.

Rīgas pilī uz sarunām jau bijusi Vienotība, Zatlera Reformu partija, Nacionālā apvienība un Saskaņas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas