Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

ZZS, visticamāk, neatbalstīs izmaiņas ģimenes pabalsta piešķiršanā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti Sociālo un darba lietu komisijā, visticamāk, neatbalstīs plānotās izmaiņas ģimenes valsts pabalsta piešķiršanā. "Katrā gadījumā domāju, ka gan es, gan [pārējie ZZS deputāti komisijā] Andris Bērziņš un Aija Barča aicināsim neatņemt šo pabalstu," sacīja Saeimas deputāts Māris Dzelzskalns (ZZS) un uzsvēra, ka Sociālo un darba lietu komisijā lemtajam ir ļoti liela nozīme.

Dzelzskalns, kurš kopā ar pārējiem Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātiem no ZZS arī līdz šim iestājies pret jelkādu ģimenes valsts pabalsta samazināšanu, mudināja šīs reformas vietā meklēt nepieciešamo ietaupījumu citur.Viņš pauda cerību, ka līdz 8.februārim, kad sociālo lietu komisija atkal diskutēs, ko iesākt ar ģimenes valsts pabalstu pēc 1.jūlija, varētu parādīties vēl kādi citi piedāvājumi bez pieciem Labklājības ministrijas (LM) pašlaik izstrādātajiem pabalsta reformas variantiem."Sākumā izskanēja, ka būs viens variants – pēc līdzekļu izvērtēšanas -, pēc tam parādījās četri, pieci. Tas mainās, tādēļ ir grūti prognozēt, kāda situācija būs 8.februārī," piebilda deputāts. "Es uzskatu, ka nauda ir jāmeklē citur. Piemēram, nevaru sagaidīt, kad beidzot sāksies cīņa pret ēnu ekonomiku, kur, manuprāt, ir daudz vairāk naudas iekšā."Jau vēstīts, ka arī labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS) paudusi viedokli, ka valdības lēmums par ģimenes valsts pabalsta nākotni parādīs, vai pozitīvas demogrāfijas tendences un nacionālās identitātes saglabāšana joprojām ir tās prioritāte.Saskaņā ar valdības pagājušā gada nogalē pieņemto lēmumu finansējums ģimenes valsts pabalstiem no šī gada 1.jūlija samazināts par 11,2 miljoniem latu. Tomēr vairums Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātu neatbalsta šo pabalstu samazināšanu. Diskusiju par ģimenes valsts pabalsta reformu deputāti turpinās 8.februāra sēdē.LM sagatavojusi piecus modeļus, kā pēc šā gada 1.jūlija varētu piešķirt ģimenes valsts pabalstu. Viens no variantiem būtu izmaksāt pabalstu bērniem no viena līdz 18 gadu vecumam 4,6 latu apmērā, piešķirot to ģimenēm, sākot ar otro bērnu. Otrais variants paredz pabalstu izmaksāt līdzšinējā astoņu latu apmērā ģimenēm ar diviem un vairāk bērniem. Lai to īstenotu, papildus nepieciešami 4,4 miljoni latu. Trešais variants būtu pabalstu izmaksāt 10 latu apmērā ģimenēm ar trim un vairāk bērniem. Ceturtajā variantā piedāvāts pabalstu palielināt līdz 17,6 latiem mēnesī, bet maksāt to tikai trūcīgām ģimenēm. Savukārt piektais variants ir pabalstu maksāt gan daudzbērnu, gan visām trūcīgajām ģimenēm 6,4 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas