Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

18. novembrī Rīgā notiks gadskārtējais studentu gājiens; būs ierobežota satiksme

Ceturtdien, 18. novembrī notiks gadskārtējais studentu korporāciju gājiens no Latvijas Universitātes (LU) galvenās ēkas uz Rīgas Brāļu kapiem, tā atzīmējot Latvijas valsts proklamēšanas 92. gadadienu. Saistībā ar gājienu tiks ierobežota satiksme. Gājiens sāksies pulksten 8 pie LU galvenās ēkas un noslēgsies ar piemiņas brīdi Rīgas Brāļu kapos.

Gājienu rīko Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konvents un tas ir par godu Latvijas Republikas dibināšanai un brīvības cīņās kritušajiem, ko simboliski apliecina zīmīgais datums (18. novembris), uzrunu teikšana pie Mūžīgās uguns un ziedu nolikšana pie Mātes Latvijas tēla. Uzrunas studējošiem Brāļu kapos teiks LU rektors profesors Mārcis Auziņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors profesors Ivars Knēts un Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors profesors Juris Skujāns, informē Prezidiju konventa viceseniors komilitonis Kārlis Dambītis.

Gājiena maršrutā (LU galvenā ēka - Raiņa bulvāris - Brīvības bulvāris - Brīvības iela - Cēsu iela - Mēness iela - Miera iela - Klusā iela - satiksmes pārvads pāri dzelzceļam pie Brasas stacijas - Gaujas iela - Aizsaules iela - Brāļu kapi) policija ierobežos vai slēgs transporta satiksmi atbilstoši nepieciešamībai, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Līdz ar neatkarības atgūšanu tika atjaunota gājiena rīkošanas tradīcija, kas sakņojas jau pirmās brīvvalsts laikā, kad tā organizēšanu veica LU. Šo tradīciju 1992. gadā pārņēma Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konvents. Ik gadu gājienā piedalās vairāk kā 1000 dalībnieku, kuri ir studentu un studenšu korporāciju biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas