Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

2.slimnīcā ģenerators atslēdzās karstuma dēļ

2.slimnīcā ap 17:00 atjaunota elektroapgāde, portālam apstiprināja slimnīcā. Elektrība ārstniecības iestādē pazuda pēc pulksten diviem dienā. Slimnīca nevarēja pieņemt ne ātrās palīdzības izsaukumus, ne veikt operācijas.

Transformators no ierindas izgājis karstuma dēļ. Uzņēmuma "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis stāstīja, ka tehniskā problēma sākusies, kad karstuma dēļ transformatorā noplūda eļļa, kas uzkarsa un vēl vairāk veicināja turpmāku eļļas noplūdi, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumu "Panorāma", vēsta aģentūra BNS.

Jauna transformatora uzstādīšana, pieslēgšana un ieregulēšana tika īstenota divarpus stundās. Sarežģītā iekārta nomainīta ļoti ātrā laikā, norāda Latvenergo. AS Sadales tīkls speciālisti atklāja, ka līdzšinējā transformatora ekspluatācija nebija iespējama, jo pagaidām nezināmu iemeslu dēļ iekārtas ir pilnībā iznīcinātas un nav atjaunojamas.

2.slimnīcas Saimniecības daļas vadītāja vietnieks Varis Spariņš laikā, kad ārstniecības iestādē nebija elektrības, portālam pa telefonu pastāstīja, ka slimnīcai vēl esot iekšējās rezerves, taču “mēs varam turēties tikai stundu pusotru”.  Latvenergo viņiem neko nesolot. V.Spariņš pieļauj, ka elektropadevi atjaunos ne ātrāk kā pēc vairākām stundām. Pēc viņa teiktā, ir sadedzis transformators, kas sver pusotru divas tonnas, un tas ir jāceļ ārā.

Latvenergo un avārijas dienesta zēni stāv uz ielas un domā, kā rīkoties. Tas nav nopietni,” par situāciju satriekts ir V.Spariņš.

To, ka Latvenergo vīri nerīkojas, noliedz uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis. Šobrīd [ap 16:40] jauns transformators 2.slimnīcā jau esot uzstādīts. Tas tiek pārbaudīts, lai pieslēgtu.

Viņš norāda, ka slimnīca nav nodrošinājusies ar divpusēju elektroapgādi. Otrs transformators stāvējis dīkā, tādēļ, ka slimnīca to nebija pieslēgusi saviem ievadiem ēkas sienā. Tā ir slimnīcas atbildība, uzsver A.Siksnis. Sadales tīkls pirms vairākiem gadiem esot izbūvējis papildu - alternatīvu elektrolīniju ārstniecības iestādes apgādei, taču 2.slimnīcas tehniskais personāls nav veicis transformatora pieslēgumu.

2.slimnīca atrodas Pārdaugavā.

(papildināta ar 2. rindkopu)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas