Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Atspēriena grantu 35 500 latu apmērā saņem septiņas uzņēmējdarbības idejas

Ceturtdien paziņoti septiņi Rīgas domes un AS Swedbank kopīgi rīkotās grantu programmas Atspēriens uzvarētāji, kuriem piešķirts finansējums biznesa ideju īstenošanai un attīstībai 35 500 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

"Esmu gandarīts, ka jau piekto gadu pēc kārtas Rīgas dome sadarbībā ar Swedbank ir radusi iespēju atbalstīt jaunos uzņēmumus Rīgā. Kā zināms, šis ir jau devītais Atspēriena konkurss, kurš ir palīdzējis uzsākt vai attīstīt savas uzņēmējdarbības idejas -  ar prieku varam secināt, ka Rīgā uzņēmīgu cilvēku nav kļuvis mazāk! Aicinu jaunos uzņēmējus startēt atkal nākošajā Atspēriena konkursā, kas plānots jau šī gada rudenī!" saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Šogad grantu programmā Atspēriens esam saņēmuši vairāk nekā 200 pieteikumu uzņēmējdarbības attīstībai un īstenošanai. Tas rāda – ideju ir daudz. Diemžēl bieži klupšanas akmens jaunajiem uzņēmējiem ir biznesa idejas prezentācija un lēmumpieņēmēju pārliecināšana par tās konkurētspēju. Lai tas nekļūtu par šķērsli inovatīvu un ilgtermiņā dzīvotspējīgu ideju realizēšanai, aicinu ikvienu izmantot Swedbank Uzņēmējdarbības kompetences centra un Rīgas domes piedāvātās iespējas ideju kaldināšanai," atzīmē Swedbank valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis.

Grantu programmas Atspēriens atbalstītās uzņēmēju idejas: dārzeņu maizes ražošana (SIA Smartfoody) – ražošanas iekārtu iegāde; brīvā laika apģērba izgatavošana autortehnikā (SIA BLANKBLANK) – ražošanas iekārtu iegāde, mājaslapas izstrāde, specifisku datorprogrammu iegāde; digitālais žurnāls LILLA (SIA SS Media Room) – digitālās publicēšanas platformas nodrošināšana, preču zīmes reģistrācija, iekārtu iegāde, grāmatvedības un juridiskie pakalpojumi, personāla apmācības; ekoloģiski tīra kaņepju auduma mājas tekstila preču KICHI home ražošana (Zane Verika) – ražošanas iekārtu iegāde; DriveWizMe mobilā aplikācija (SIA DriveWiz) – iekārtu iegāde, programmatūras izstrāde, grāmatvedības pakalpojumi; kinoteātris BIZE (Māris Prombergs) – iekārtu iegāde, telpu labiekārtošana kino vajadzībām, mājas lapas izstrāde, grāmatvedības pakalpojumi, darba drošības apmācības; vakuumā kaltētu ogu un augļu ražošana (Elīna Veidemane) – iekārtu iegāde.

Grantu konkurss Atspēriens šogad notiek jau piekto gadu, tā mērķis -  veicināt jauno uzņēmumu attīstību. Kopš 2009. gada atbalstīta 91 uzņēmējdarbības ideja. Programmas kopējais budžets, ieskaitot 2013. gadu, ir 500 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas