Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

New Hanza teritorijas pirmajai biroju ēkai nosvinēti spāru svētki

Topošajai A klases biroja ēkai New Hanza teritorijā, Mihaila Tāla ielā 1, Rīgā, nosvinēti spāru svētki, atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu.

“Spāru svētki būvniekiem vienmēr bijuši nozīmīgs būvniecības posms un atskats uz jau paveikto. Esam gandarīti par būvnieku līdz šim ieguldīto darbu un kvalitāti, kuru drīzumā varēs novērtēt arī biroju nomnieki. Mūsdienīgs birojs ir kas vairāk par energoefektivitāti un pārdomātu plānojumu. New Hanza biroji būs vieta, kur tikties klātienē ar kolēģiem, lai smeltos iedvesmu, spēcinātu komandas garu un tiektos pēc jauniem panākumiem,” spāru svētkos atzīmēja ēkas attīstīja Pillar Capital, AS valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Pillar grupas speciālisti veltījuši īpašu uzmanību tam, lai biroju ēka būtu ne vien funkcionāli pārdomāta un mūsdienīga, bet arī atbilstu ilgtspējīgas celtnes principiem — to apliecinās BREEAM Excellent sertifikāts, un to jau apliecina starptautiskajā konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” saņemtais apbalvojums par ilgtspējīgāko projektu Baltijā. Apbalvojums piešķirts, vērtējot ēku pēc tādiem ilgtspējības parametriem kā energoefektivitāte, resursu taupīšanas risinājumi, projektā iestrādātie vizuālie risinājumi, materiālu izmantojums, kā arī mikroklimata nodrošinājums un iekšējās vides kvalitāte. Tā būs gandrīz nulles enerģijas ēka, uz tās augstākās daļas korpusa tiks izvietoti saules paneļi, kas ļaus būtiski samazināt koplietošanas telpu uzturēšanas izmaksas.

Biroju ēkas iznomājamā platība sasniegs 12 680 m², bet ēkas kopējā platība – 16 700 m². Nomniekiem pieejamas telpas sākot no 150 m². Ēkas 1. stāvā paredzētas telpas ēdināšanas pakalpojumiem, bet 2.stāvā – unikālas kopstrādes telpas 500 m2 platībā. Nomniekiem būs pieejamas 65 iekštelpās izbūvētas autostāvvietas, tostarp ar elektroauto uzlādes punktiem. Blakus teritorijā esošā autostāvvieta papildina minēto kapacitāti vēl par aptuveni 500 vietām. Pie ēkas būs pieejama velonovietne vairāk kā 300 velosipēdiem un elektroskūteriem, tai skaitā 175 vietas atradīsies zem nojumes.

Līdz šim biroju ēkas būvniecības laikā piesaistīti ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbināti ap 150 cilvēku.

Biroju ēkas ģenerāluzņēmējs ir Pillar Contractor, kurš veica arī projektēšanas darbus, savukārt būvprojekta arhitektūras daļu ir izstrādājis projektēšanas birojs MARK Arhitekti. Visa projekta attīstības kopējās investīcijas pārsniegs 30 miljonus un celtniecības darbus ir plānots pabeigt 2023. gada pavasarī. Ēkas apsaimniekošanas pakalpojumus nodrošinās Pillar Property Management.

Pillar grupas uzņēmumi nekustamā īpašuma nozarē darbojas jau kopš 2006. gada. Šo gadu laikā Pillar kļuvis par pilna cikla nekustamo īpašumu attīstītāju, uzkrājot ievērojamu pieredzi un kompetenci visu veidu un mēroga attīstības un būvniecības projektos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas