Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Progresīvie prasa Rīgas mēra Ķirša atkāpšanos no amata

Atsaucoties uz šodienas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informāciju par Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītāja Jāņa Vaivoda iespējamo saistību ar kukuļošanas lietu, Rīgas domes frakcija Progresīvie prasa Rīgas mēra Viļņa Ķirša (JV) atkāpšanos no amata, aģentūru LETA informēja frakcijas referents Ivars Bandonis.

"Nav pat tik būtiski, par ko aizturēts Vaivods, daudz svarīgāk ir tas, ka aizturēta Viļņa Ķirša uzticības persona. Ķirsis ir ilgstoši piesedzis un aizstāvējis Vaivodu, tāpēc laiks uzņemties atbildību un atkāpties," uzskata kādreizējais mērs Mārtiņš Staķis.

"Progresīvo" ieskatā Ķirsis pēdējo četru gadu laikā uzticējis Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta (ĀMD) pienākumu izpildītājam Vaivodam vadīt visus nozīmīgākos Rīgas transporta infrastruktūras projektus vairāku simtu miljonu eiro apmērā.

Esot sākts darbs pie 210 miljonu eiro ceļu uzturēšanas iepirkuma, Dienvidu tilta ceturtās kārtas projektēšanas, kā arī jau veikti būtiski ceļu infrastruktūras būvdarbi.

Ņemot vēra KNAB izvirzītās apsūdzības Vaivodam, "Progresīvie" aicina Ģenerālprokuratūru un Valsts kontroli veikt pārbaudes departamentā par Vaivoda vadītājiem vērienīgajiem infrastruktūras un ceļu projektiem.

Viņu ieskatā "Vaivoda palikšanā amatā esot radījusi būtisku un pierādītu kaitējumu domes budžetam, gan sagrāvusi pašvaldības reputāciju", parādot, ka Rīga netiek galā ar korupciju savā degungalā, norāda "Progresīvie".

Savukārt frakcija "Saskaņa" šodien izplatījusi aicinājumu koalīcijas un opozīcijas partijām sadarboties un kopīgiem spēkiem pieņemt lēmumu atbrīvot Ķirsi no amata.

"Saskaņas" deputātu ieskatā Ķirša darbību varot raksturot kā bezdarbību. Esot pilnībā sagrauts rīdzinieku uzticības portfelis par labu un efektīvu pilsētas pārvaldību, kas vērsts rīdzinieku interesēs, norāda "Saskaņa".

Šī frakcija jau pirmdien aicināja Ķirsi un Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāju Olafu Pulku (JV) atkāpties no amata.

LETA jau ziņoja, ka lietā, kurā KNAB pirmdien veica kriminālprocesuālās darbības Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā, tiek izmeklēta iespējama kukuļa lielā apmērā piedāvāšana, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā pārbauda ziņas, ka Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, iespējams, izteicis kukuļa lielā apmērā piedāvājumu citai valsts amatpersonai, lai tā izmantotu savu dienesta stāvokli un pieņemtu labvēlīgu lēmumu kukuļa piedāvātāja interesēs.

KNAB kriminālprocesu sāka šogad 8.janvārī par iespējamu kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu. KNAB iespējamā kukuļa summu neatklāja, bet saskaņā ar likumu liels apmērs ir sākot no 50 minimālās mēnešalgām jeb 35 000 eiro.

Divām kriminālprocesā iesaistītām personām ir tiesības uz aizstāvību. Patlaban vienai personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, taču nav saistīts ar aizliegumu ieņemt noteiktu amatu, norādīja KNAB.

Birojs norāda, ka pirmstiesas izmeklēšana nav saistīta ar Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta ikdienas darbību.

LETA jau ziņoja, ka pēc KNAB ierašanās departamentā Vaivoda vietā par departamenta pienākumu izpildītāju iecelta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.

pievienota 7.-9. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas