Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas ūdens gada laikā plāno pārbūvēt ūdensvadu posmā no Marijas ielas līdz Aspazijas bulvārim

SIA Rīgas ūdens uzsākuši vērienīgus ūdensvada pārbūves darbus posmā no Marijas ielas līdz Raiņa bulvāra satiksmes mezglam, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Tas ir pirmais posms projektam, kura laikā tiks pārbūvēts ūdensvads no Marijas ielas līdz Aspazijas bulvārim ar kopējo garumu 565 metri. Šī projekta izmaksas ir 902 850 eiro, un plānots, ka būvdarbi varētu noslēgties nākamā gada rudenī.

Pēc Mucenieka teiktā, būvdarbu veikšanas tehnoloģiskā sarežģītība slēpjas apstāklī, ka tie tiks veikti arī zem Pilsētas kanāla - ar horizontāli vadāmās urbšanas metodi. Iesākumā trase no esošā ūdensvada pieslēguma Marijas ielā virzīsies pa Raiņa bulvāri, šķērsos Pilsētas kanālu, Radio ielu un pieslēgsies pie esošā ūdensvada Aspazijas bulvārī.

Plānots, ka Raiņa bulvārī ūdensvads tiks izbūvēts ar beztranšejas metodi, jauno ūdensvadu ievelkot jau esošajā, to sagraujot. Ar beztranšejas metodi tiks izbūvēts ūdensvads arī Radio ielā, zem tramvaja sliežu šķērsojuma, tikai šajā vietā plānots izmantot citu tehnoloģisko risinājumu, proti, ūdensvadu iemontējot apvalkcaurulē.

"Lai varētu izbūvēt šo šķērsojumu, tiks renovēts arī esošais kanalizācijas vada posms 55 metru garumā. Ūdensvada šķērsojumu ar tramvaja sliedēm Aspazijas bulvārī, kā arī pārējos minētās trases posmos, plānots izbūvēt ar atklātās tranšejas metodi," skaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ievērojami apgrūtinājumi satiksmei ūdensvada izbūves darbu laikā netiek prognozēti.

Ūdensvada izbūve nepieciešama ūdensapgādes drošības uzlabošanai šīs apkaimes iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas