Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SEB banka nepagarinās 3,2 miljonu overdrafta līgumu ar Rīgas satiksmi

AS SEB banka nepagarinās pašvaldības SIA Rīgas satiksme piešķirto overdrafta līgumu 3,2 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Kā liecina uzņēmuma publicētā informācija, aizvadītajā nedēļā kapitālsabiedrības vadība tikās ar SEB bankas pārstāvjiem. Sanāksmes laikā uzņēmums esot atkārtoti saņēmis apstiprinājums, ka banka neplāno mainīt pieņemto negatīvo lēmumu, kas paredz overdrafta līguma apturēšanu.

Banka aizvadītā gada nogalē pieņēmusi lēmumu, kas paredz maijā vairs nepagarināt overdrafta līgumu par 3,2 miljoniem eiro. "Tā kā šie līdzekļi ir rezervēti īstermiņa likviditātes nodrošināšanai, kuru šobrīd ar kompensācijas maksājumiem par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu nodrošina Rīgas pilsētas pašvaldība, tad ietekmi uz uzņēmuma ikdienas darbu tas neatstās," apgalvoja uzņēmuma pārstāve.

Rīgas satiksmei ar SEB banku ir noslēgti vairāki kredītlīgumi kopumā vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā.

Tikšanās laikā SEB bankas pārstāvji esot arī atkārtoti uzsvēruši, ka būtiska nozīme turpmāko lēmumu pieņemšanai ir pārskatāms un paredzams, politiski neietekmējamas kapitālsabiedrības padomes un valdes locekļu izvēles process, kā arī Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitālsabiedrību pārvaldības procesa uzlabošana.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par trim Rīgas satiksmes iepirkumiem. Tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi Rīgas satiksmes valdes locekļi iesniedza atlūgumus. Jaunā valde ar Anriju Matīsu priekšgalā rosināja veikt auditu par uzņēmuma finansiālo stāvokli, kā rezultātā konstatēts, daļa no 50 miljonu eiro lielā kredīta, ko SEB banka piešķīra 20 zemās grīdas tramvaju iepirkumam, iztērēta algām, jo uzņēmumam vienkārši nebija naudas. Šo iztrūkumu pagaidu valde segusi ar pērn gada beigās Rīgas domei jau izprasīto papildu dotāciju 17 miljonu eiro apmērā. Drīz pēc tam amatu uzņēmumā pameta arī Matīss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas