Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aicina iedzīvotājus neuzķerties uz krāpniekiem, kuri uzdodas par policistiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) aicina iedzīvotājus neuzķerties uz krāpniekiem, kuri uzdodas par policistiem, aģentūru LETA informēja RPP.

Pašvaldības policija ik pa laikam saņem informāciju no iedzīvotājiem, kuriem zvanījuši krāpnieki, kas uzdevušies par policijas darbiniekiem un mēģinājuši izvilināt norēķinu karšu datus.

Trešdien RPP saņēma zvanu no kādas iedzīvotājas, kura skaidroja, ka saņēmusi zvanu no nezināmas personas, kura uzdevusies par RPP amatpersonu.

Sieviete skaidroja, ka persona stādījās priekšā, nosaucot personas datus - vārdu, uzvārdu, personas kodu, divus tālruņa numurus un žetona numuru. Nezināmā persona mēģinājusi ieskaidrot, ka "Swedbank" telpās atrodas iedzīvotājas pārstāvis un vēlās paņemt aizņēmumu 10 000 eiro vērtībā. Tāpat persona runājusi krievu valodā, tādēļ sieviete esot izbrīnījusies un pārtraukusi sarunu.

Pēc neilga brīža sieviete mēģinājusi atkārtoti zvanīt uz abiem tālruņa numuriem, bet tajā brīdī abi telefona numuri jau bijuši nesasniedzami.

RPP atkārtoti aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzķerties uz telefonkrāpniekiem, kuri mēģina iegūt bankas kontu piekļuves datus.

Lai identificētu krāpnieku, jāņem vērā vairāki faktori. Nevienas valsts iestādes darbinieki nekad neprasīs norēķinu karšu datus, arī valsts amatpersonas nekad nesāks sarunu krievu valodā. Tāpat jāņem vērā krāpnieka sarunas stils, vai dialoga laikā netiek izdarīts psiholoģisks spiediens, proti, vai krāpnieks nemudina izdarīt ātrus un nepamatotus lēmumus.

Gadījumā, ja saņemti līdzīgi zvani no nezināmām personām, likumsargi lūdz nekavējoties ziņot Valsts policijai pa tālruni 110.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas