Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Andrejsalā apskatāmas jaunās koncertzāles potenciālās novietnes skices

Interesentu apskatei Andrejsalā izvietoti Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) maģistra studiju programmas atzinīgāk novērtētie studentu darbi. Kopā mācību programmas ietvaros tika izstrādāti 22 darbi, kas atspoguļoja priekšlikumus Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei Rīgā. Latvijas Arhitektu savienības izveidotā ekspertu grupa ir izvirzījusi trīs potenciālās koncertzāles novietnes, kur Andrejsala pēc arhitektu analīzes un iegūto punktu skaita ierindojās pirmajā vietā.

RTU studenti izstrādāja vairākus projektus Andrejsalai, Andrejostas ielai 17, kas Latvijas Arhitektu savienības ekspertu grupas vērtējumā ierindojās pirmajā vietā no sākotnēji izvirzītajām 36 potenciālajām akustiskās koncertzāles novietnēm Rīgā.

Studenti projektu izstrādē ir ņēmuši vērā ne vien koncertzāles novietojumu, t.i. valstij piederošo zemes īpašumu, bet arīdzan izstrādājuši detalizētu plānojumu Andrejsalas apkārtnei, akcentējot šīs teritorijas daudzās priekšrocības kā piemērotākajai koncertzāles novietnei. Studenti savos darbos ir izstrādājuši un attīstījuši idejas arī pieguļošo teritoriju plānojumam tā, lai koncertzāle nākotnē veicinātu arī visas apkaimes attīstības potenciālu.

"Rīgas Tehniskās universitātes studenti 15 gadu garumā ir uzprojektējuši aptuveni 300 akustiskās koncertzāles projektus dažādām Rīgas vietām. Andrejsalā redzama neliela daļa no visu projektu klāsta. RTU arhitektūras fakultāte mācību ietvaros risina pilsētai nozīmīgus arhitektūras jautājumus, tādējādi iesaistot topošos arhitektus aktuālu jautājumu izpētē,” komentē RTU mācībspēki.

RTU studentu uzdevums bija izstrādāt projekta priekšlikumus Nacionālās akustiskās koncertzāles dažādām novietnēm Rīgā. Novietņu izvēlē studenti balstījās uz iepriekš rūpīgi izstrādātu pētījumu studiju programmas ietvaros, kā arī uz Latvijas Arhitektu savienības piedāvātajām 36 novietnēm, kur gala rezultātā nonāca pie septiņām atbilstošākajām, tajā skaitā Andrejsalas.

Studentu darbi Andrejsalā, blakus restorānam “Aqua Luna”, būs apskatāmi visu septembri.

Rīgas vēsturiskajam centram piegulošajā vietā apvienojušās Andrejsalas, Andrejostas un Rīgas Pasažieru termināla īpašumā esošās teritorijas 47 ha platībā. “Riga Port City” mērķis ir radīt cilvēkiem domātu pilsētvidi, atgriežot cilvēkus uz dzīvi Rīgas pilsētas centrā un nodrošinot sakārtotu, publisku pieeju teju 5 km garajai ūdensmalai, sniedzot modernai pilsētvidei raksturīgās funkcijas, pakalpojumus un iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas