Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Apcietina skinhedu, kurš 150 latu dēļ nogalināja savu vecmāmiņu

Tiesa sestdien ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - skinhedam, kurš Rīgā 150 latu dēļ nogalināja savu vecmāmiņu, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.28.janvārī Rīgā, Palmu ielā, kāds 20 gadus vecs jaunietis, kurš pats uzdevies par skinhedu, nosmacēja savu vecmāmiņu, pēc tam ar nazi uzbruka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekam, kurš bija ieradies palīdzēt atvērt dzīvokļa durvis, kā arī savainoja policistu, kurš agresīvo personu aizturējis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, 28.janvāra rītā policija saņēma lūgumu no VUGD ierasties uz kādu māju Palmu ielā, kur glābējiem bija jāatver dzīvokļa durvis. Glābēju rīcībā bija informācija, ka dzīvoklī atrodas 80 gadus veca sieviete, kurai, iespējams, ir nepieciešama palīdzība. Radinieki bija zvanījuši viņai, bet sieviete necēlusi klausuli.Policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā, bet piepeši dzīvokļa durvis no iekšpuses atvēris kāds jaunietis. Jautāts, vai dzīvoklī atrodas sieviete, kurai varētu būt nepieciešama palīdzība, jaunietis atbildējis, ka viņa vecmāmiņa ir savā istabā un guļ. Mirkli vēlāk izrādījies, ka vecmāmiņa patiesībā ir mirusi.Jaunietis, saprotot, ka gaidāmas nepatikšanas, paķēris nazi un meties ar to virsū VUGD darbiniekam, kurš stāvējis pie dzīvokļa durvīm. Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, ugunsdzēsējs, atvairot ar nazi bruņoto jaunieti, izmežģījis roku.Mazdēls izskrējis pa dzīvokļa durvīm un bēdzis prom. Kad puisis jau bija nokāpis pa trepēm, policijas darbinieks viņu panācis un aizturējis, gūstot vieglus miesas bojājumus, informēja Sadovskis.Aizturētais 20 gadus vecais jaunietis likumsargiem paskaidrojis, ka viņam ir divas vecmāmiņas. Pirmajai vecmāmiņai puisis palūdzis 150 latus, un tā viņam šo naudu iedevusi. Tādu pašu naudas summu jaunietis vēlējies dabūt arī no otras vecmāmiņas, lai varētu braukt prom uz Krieviju, taču šī sieviete naudu mazdēlam nav labprātīgi devusi. Puisis mēģinājis vecmāmiņu apdullināt ar paštaisītu elektrošoka ierīci, lai pats varētu bez šķēršļiem paņemt no viņas naudu, taču apdullināšana nav izdevusies.Vecmāmiņa sākusi saukt pēc palīdzības un celt traci. Puisis nekādi nav varējis sievieti apklusināt, tādēļ nosmacējis viņu, aizturētā skaidrojumu par notikušo atstāstīja Sadovskis.Vēl jaunietis policistiem pastāstījis, ka ir skinheds, taču nepieder nevienam skinhedu grupējumam. Pēc paša teiktā, viņš esot "brīvais vilks".Notikuma vietā policijas darbinieki izņēmuši divas gāzes pistoles, vienu plastmasas pistoli, kā arī vairākus priekšmetus, kas piemēroti smagu miesas bojājumu nodarīšanai, tostarp ķēdes, metāla nūjas u.tml.Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par slepkavību pēc Krimināllikuma 116.panta un par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai pēc Krimināllikuma 269.panta, pastāstīja Sadovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas