Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aprit pieci gadi kopš traģēdijas Zolitūdē

Šodien aprit pieci gadi, kopš Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam Maxima, bojā gāja 54 cilvēki, bet vēl daudzi tika smagi ievainoti. Rīgā no plkst. 16.45 norisināsies traģēdijas piemiņas pasākumi, aģentūru LETA informēja Biedrības Zolitūde 21.11. valdes pārstāve un 13. Saeimā no Saskaņas ievēlētā Regīna Ločmele-Luņova.

Vispirms plkst. 16.45 traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, notiks pareizticīgo mise bojāgājušo piemiņai. Pēc tam no plkst. 17 līdz 19 Zolitūdes traģēdijas piektās gadskārtas piemiņas pasākums, kurā piedalīsies biedrības Zolitūde 21.11. biedri, traģēdijā bojāgājušo tuvinieki un cietušie, glābšanas operācijas dalībnieki, valsts un pašvaldības pārstāvji un citi iedzīvotāji.

Plkst. 17.30 sāks skanēt audioieraksts, un uz liela ekrāna tiks demonstrēta dokumentālā filma, kuru ir izveidojis režisors Konstantīns Odarsts. Pēc dokumentālās filmas sekos klusuma brīdis.

Plkst. 17.45 sāks skanēt mūzikas skaņdarbu ieraksti, turpināsies dažādu videomateriālu par traģēdiju demonstrēšana uz liela videoekrāna un pasākuma dalībnieki liks svecītes pie sētas, kas ierobežo bijušo lielveikala Maxima teritoriju.

Pasākuma laikā interesenti par ziedojumiem varēs saņemt biedrības izdoto grāmatu Atceries Zolitūdi.

2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam Maxima, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva. Zolitūdes traģēdijas lieta aizvien tiek skatīta tiesā.

Top komentāri

>:-)
&
Tiešām aptaurēti ! Veikalu nobrucināja ne maksima bet , līkroči celtnieki , pārgudrie projektētāji, arhitekti un viņu kontrolētāji . kas nav skaidrs ?
Scorseze
S
Jā, pagājuši pieci gadi, kuros faktiski vainīgajai kompānijai valsts uzticējusi būvēt jauno zelta estrādi, jauno teātri un vēl daudzus objektus, bet cietušo aizstāvis saņemot naudu no vainīgā būvnieka ticis gandrīz līdz premjera krēslam:) fantastiska valsts:):):)!
Diemžēl
D
Dombrovskis, Pūce un citi Zolitūdes slepkavas joprojām uz brīvām kājām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas