Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Apsver stūra mājas pārdošanu

Nomāt bijušo Valsts policijas ēku Stabu un Brīvības ielas stūrī neviens nav pieteicies, tāpēc tiks izskatīta iespēja ēku pārdot, informē uzņēmuma Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pārstāve Daiga Lauk­šteina.  

Diena jau rakstīja, ka daļai no nama pagrabstāva un pirmā stāva telpām noteikts valsts nozīmes vēsturiska notikuma vietas statuss, jo tā dēvētā stūra māja savulaik bijusi komunistiskā režīma represīvo iestāžu darbības vieta. Statuss paredz, ka minētajās telpās jāsaglabā esošais interjers un telpām jābūt publiski pieejamām. «Kas attiecas uz pārējo ēkas daļu, VNĪ vispirms meklē iespējas telpas iznomāt ar nosacījumu, ka nomnieks pats ir gatavs ieguldīt līdzekļus nama rekonstrukcijā, jo ēka ir avārijas stāvoklī un bojā pilsētvidi. Namu nomāt pieteicies nav neviens, tāpēc tiek pieļauta iespēja ēku pārdot,» stāsta D.Laukšteina.

Nekustamo īpašumu kompānijas Arco Real Estate padomes priekšsēdētājs Viktors Savins uzskata, ka ēka jāpārdod, taču ir jāizvērtē, vai to darīt tagad, kad cenas ir zemas. Īpašuma vērtību viņš nevēlas saukt, taču uzsver, ka «nekādu lielo pienesumu budžetam tas nedos».     

D.Laukšteina skaidro, ka, turot īpašumu neapdzīvotu, jārēķinās ar regulārām uzturēšanas izmaksām. Ja VNĪ pēc izvērtēšanas nolems ēku pārdot, vispirms kāda neatkarīga, licencēta sabiedrība noteiks nama tirgus vērtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas