Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aptauja: Tūristi uz Rīgu nedodas kā uz modernu pilsētu

Tūristi uz Rīgu nedodas kā uz modernu pilsētu, Rīga ir kultūrvēsturiska pilsēta, tā secināts aptaujā, kas veikta kopīgā projektā ar vairākām Eiropas ziemeļu reģiona pilsētām.

Laikā no 2007.gada februāra līdz 2008.gada jūnijam Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrs kopīgi ar Tallinas, Helsinku, Tamperes, Turku, Stokholmas, Upsalas, Malmes, Oslo, Bergenas, Reikjavīkas, Orhūsas, Kopenhāgenas un Viļņas pilsētām iesaistījās Ziemeļu inovācijas centra finansētā pieredzes projektā pilsētu tūrismā.

Aptaujā, kas tika veikta projekta gaitā, atklājies, ka tūristu vērtējumā modernas ir Helsinki, Kopenhāgena un Malme.

Tāpat, pēc tūristu domām, Rīgā ir samērā mazs nakts dzīves piedāvājums un neliela iespēja komunicēt ar vietējiem iedzīvotājiem.

Vairākās citās pozīcijās gan Latvijas galvaspilsēta ierindojusies pirmajā vietā. Tā pētījums rāda, ka Rīga ierindojas 1.vietā pilsētas dizaina un arhitektūras aspektā, 1.vietā starp pilsētām, kur tūristi ierodas, lai tuvāk iepazītos ar tās bagāto pilsētas vēsturi, kā arī 1.vietā starp pilsētām, kur tūristi vēlas apskatīt atpazīstamās vietas (84,3%), skvērus, ielas (75,9%) un vēsturiskos objektus (55,8%).

Tomēr romantikas ziņā Rīgu apsteigusi Tallina, kas atzīta par romantiskāko pilsētu, atstājot Latvijas galvaspilsētu 2.vietā. Šo pašu vietu Rīga ieņem arī pēc tūristu vēlmes apmeklēt vēstures muzejus, īpašos restorānus, kā arī doties pilsētu ekskursijās, informē Rīgas tūrisma koordinācijas un informācijas centrs.

Ievērojamākās vietas, kur tūristi dodas, ierodoties Rīgā, ir Melngalvju nams, Doma baznīca un Brīvības piemineklis.

Pašlaik īpaši aktīvi ir gados jaunie ceļotāji vecumā no 18 līdz 25 gadiiem, kā arī 31—40 gadus vecie tūristi. Skaita ziņā vēl arvien dominē tie tūristi, kas pilsētā ierodas pirmo reizi, 18% pilsētu apmeklējuši piecas un vairāk reižu.

Trešdaļa tūristu pilsētā uzturas četras un vairāk naktis, 22% — divas naktis, 18% — trīs naktis, 16% ir vienas dienas viesi, bet pārējie uzturas diennakti.

Aptauja tika veikta divos posmos — tūristiem ierodoties pilsētā (5040 respondentu) un pēc apmeklējuma (2516 respondentu). Salīdzinot atbildes pirms un pēc apmeklējuma, secināts, ka vērtējums par pilsētu ir pozitīvāks, atgriežoties mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas