Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Attīstības komiteja par Rīgas izgaismošanu svētku laikā par 480 tūkstošiem

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien atbalstīja  Rīgas izgaismošanu svētku laikā. "Rīgas gaisma" tāme liecina, ka dekoratīvā apgaismojuma izbūve Rīgas centra parku zonas kanālmalas teritorijā varētu izmaksāt līdz 480 000 latu. Lai arī šie nav tie pārticīgākie laiki, būtu nepareizi  atteikties no pienācīga apgaismojuma pilsētā, jo īpaši Ziemassvētku laikā, uzskata komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Par šo summu plānots izbūvēt apgaismojumu K.Barona ielas tiltam, tiltiem pie Nacionālās operas, Brīvības pieminekļa un Bastejkalna, K.Valdemāra ielas tiltam un Kronvalda parka tiltam. Plānots izbūvēt arī izgaismojumu kokiem pie Brīvības pieminekļa, atsevišķiem kokiem Bastejkalnā, koku grupām gar kanālmalu pie Jēkaba kazarmām, Raiņa piemineklim un Esplanādei. Paredzēta arī piemiņas akmeņu apgaismošana. Gaismas iecerēts izvietot līdz Ziemassvētkiem, informē dome.

"Tas nav vienreizējs pasākums, bet gan ilgtermiņa ieguldījums. Par šo summu tiks izbūvētas nepieciešamās komunikācijas un uzstādītas apgaismojuma iekārtas, kas pēc tam tiks ekspluatētas daudzus gadus. Šeit būs iespēja arī praksē pārliecināties par LED diožu apgaismojuma priekšrocībām – ekonomisku patēriņu un paaugstinātu drošību. Un, kaut arī šie nav tie pārticīgākie laiki, būtu nepareizi  atteikties no pienācīga apgaismojuma pilsētā, jo īpaši Ziemassvētku laikā," uzskata S.Dolgopolovs.

Līdzekļi šim projektam tiek piešķirti no pilsētas infrastruktūras fonda.  Par to būs vēl jālemj Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputātiem un domes Prezidijam.

Diena jau rakstīja, ka ideju neatbalsta bijušais Rīgas pilsētas galvenais mākslinieks Leonards Laganovskis un norāda, ka centra labiekārtošana nenorit plānveidīgi - "pēkšņi kādam vajag tieši šo projektu."

Partijas Jaunais laiks Rīgas domes deputāti uzskata, ka pusmiljons pilsētas apgaismošanai ir līdzekļu izšķērdēšanu, jo Rīgu uz svētkiem izgaismot plānojis arī Kultūras departaments.

“Nenoliedzami Rīgai ir jābūt krāšņai gada tumšākajā laikā, taču gaismas radīšana nenozīmē simtiem tūkstošu šķērdēšanu. Turklāt pilsēta nepaliks tumša arī bez šī projekta, jo novembrī projektam Staro Rīga tiks izlietoti 90 000 latu, savukārt ik gadu dome Ziemassvētku noformējumiem tērē 109 000 latus,” uzsvēris Olafs Pulks. Viņam neesot skaidrs kā atbildīgie dienesti plāno realizēt savus projektus, ja naudu piešķirs, bet iesaistītajām personām būs jāizgaismo viens un tas pats koks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas