Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Audžuģimeņu pasākums Vērmanes dārzā

Vērmanes dārzā svētdien notikušie pasākumi, ar kuriem iecerēts popularizēt audžuģimeņu ideju, bija samērā kupli apmeklēti un norises vietā valdīja pozitīva gaisotne. Spītējot lietum, vairāki desmiti ģimeņu pulcējās uz koncertu. 

Vērmanes dārza apmeklētāji lielu interesi izrādīja arī par dažādām atrakcijām, citi savukārt mielojās ar šašliku un izmantoja iespēju iegādāties amatnieku darinājumus.

Apmeklētāji varēja piedalīties radošajās darbnīcās, vērot ielu mākslinieku priekšnesumus, izlēkāties piepūšamajās pilīs un bez maksas noskatīties sirsnīgu brīvdabas koncertu Maziņš notikums ar lielu sirdi, uz kuru aicināja Latvijas dziedošās ģimenes Vītoli, Beitiki, Eriņi, Riči, Sējāni, Kaukuļi, kā arī audžuģimenes.

Maziņš notikums ar lielu sirdi tiek rīkots, lai popularizētu audžuģimeņu, aizbildņu un adoptētāju kustību, tāpēc dažādos stendos un radošajās darbnīcās ģimenes tika iepazīstinātas ar ikviena bērna emocionālajām vajadzībām, audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu un SOS bērnu ciematu kustību, Zvanenieku māju.

Latvijā ir aptuveni 8000 bērnu, kas palikuši bez miesīgo vecāku gādības. Viņu vecākiem atņemtas aprūpes tiesības, jo viņi savus bērnus situši, spīdzinājuši, mērdējuši badā vai vienkārši par tiem aizmirsuši, aģentūru LETA informēja Sociālo pakalpojumu aģentūras pārstāve Sindija Meluškāne.

Vairāk nekā 1000 šo bērnu savu mājvietu atraduši audžuģimenēs. Tās ir ģimenes, kas brīvprātīgi uzņēmušās atbildību par šiem bāreņiem un ik dienas dāvā viņiem pajumti, ēdienu, apģērbu, rūpes un sirds siltumu, lai soli pa solītim šie bērni atgūtu spēju uzticēties cilvēkiem.

Pasākumu rīko Sociālo pakalpojumu aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas