Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Baraņņiks varētu būt atbildīgs par transporta jomas jautājumiem

Tiekot ievēlētam Rīgas vicemēra amatā, Vadims Baraņņiks (Saskaņa) pieļauj, ka Ušakovs viņam varētu uzticēt pārvaldīt ar transporta jomu saistītus jautājumus.

Kā aģentūrai LETA pauda pats Baraņņiks, ņemot vērā līdzšinējo darba pieredzi, viena no jomām, ko Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) varētu viņam uzticēt, ir satiksmes un transporta nozares jautājumi. Līdz šī gada janvārim Baraņņiks vairākus gadus vadīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteju.

Par citiem iespējamajiem amata pienākumiem Baraņņiks bija izvairīgs, sakot, ka par tiem vairāk varēs komentēs tikai gadījumā, ja tiks ievēlēts. Viņš arī neprognozēja vai varētu kļūt par Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētāju.

Baraņņiks sacīja, ka saņemot partijas biedru piedāvājumu kandidēt uz vicemēra amatu, ilgstoši to apsvēris, galvenokārt, lielās atbildības dēļ, ko uzliek amats. "Tā ir liela atbildība ne tikai kolēģu, bet primāri rīdzinieku priekšā," teica deputāts. Ja politiķis tiks ievēlēts vicemēra amatā, viņa galvenais mērķis būšot strādāt pie vēlētājiem doto solījumu izpildes.

Atbildot uz jautājumu, vai tiks meklēti arī veidi, kā veiksmīgāk sadarboties ar opozīciju, politiķis norādīja, ka viņam nekādu problēmu ar opozīcijas kolēģiem sastrādāties neesot, ja vien viņi nākot klajā ar konstruktīviem priekšlikumiem, nevis lozungiem. "Ir opozicionāri, kas runā lozungos un bļaustās, bet ir deputāti, kam ir priekšlikumi un dažādi ierosinājumi. Šie kolēģi vienmēr ir bijuši pie manis gaidīti, lai apspriestu darba jautājumus," teica deputāts.

To, vai nepieciešamības gadījumā būtu gatavs ieņemt arī mēra amatu, Baraņņiks nekomentēja, norādot, ka visi lēmumi ir jāpieņem soli pa solim. Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai neesot pietiekama pamata mēra atstādināšanai vai domes atlaišanai.

Patlaban Rīgas vienīgajam vicemēram Oļegam Burovam (GKR) ir pašvaldības lēmumu pieņemšanas tiesības kapitālsabiedrībās SIA Rīgas ūdens, Rīgas meži, Rīgas nami, Rīgas pilsētbūvnieks, Rīgas serviss, Getliņi EKO un AS Rīgas siltums.

Kā ziņots, Rīgas dome šodien pieņēma grozījumus pašvaldības nolikumā, kas paredz izveidot vēl vienu galvaspilsētas vicemēra amatu, kura pienākumi gan vēl nav definēti.

Ušakovs žurnālistiem skaidroja, ka vēl viens vietnieks nepieciešams, lai veicinātu domes darba efektīvāku organizāciju. To, kādi tieši varētu būt jaunā vietnieka pienākumi, mērs gan skaidri neatklāja, sakot, ka par to lems tikai pēc jaunā vietnieka izraudzīšanās.

Tāpat mērs sacīja, ka kā vicemēra kandidatūru atbalstīs partijas biedru Vadimu Baraņņiku.

Top komentāri

taalbrauceejs
t
Riebjās pat komentēt!
>:-)
&
Liekēžu bari, vairojas ar dalīšanos.
Kuzja un Muris
K
Latvijā ir populāri iecelt āžus par dārzniekiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas