Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bemhens: Rīgā satiksme vairs nav intensīva, jo daudziem nav kur braukt

Rīgā cilvēki mazāk brauc gan ar sabiedrisko, gan privāto transportu, intervijā aģentūrai LETA atzina pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens."Mēs redzam, ka Rīgā nav sastrēgumu, līdz ar to var domāt, ka cilvēki vispār nebrauc ar privāto un sabiedrisko transportu.

Visticamāk, ka viņi nebrauc ne ar ko," sacīja Bemhens.Pēc Bemhena domām, daudziem cilvēkiem vairs neesot, kur braukt, kā arī neesot līdzekļu, par ko braukt. Par to liecinot kaut vai tas, ka pazudušas tradicionālās sastrēguma jeb "pīķa" stundas sestdienās un svētdienās. "Bija tā ļoti redzams agrākos laikos no plkst.8.30 līdz 9 "pīķis" uz centru. Visticamāk, tā bija braukšana uz tirgu iepirkties vai kaut kas tamlīdzīgs. Tagad tādu nav un cilvēki īpaši nebraukā."Bemhens norādīja, ka pilsētas sabiedriskajā transportā pasažieru skaits samazinās. E-talons ieviests ne pārāk sen, tādēļ trūkst konkrētas informācijas, ko salīdzināt, bet aptuvenais pasažieru kritums esot ap 15%."Rīgas satiksmes" vadītājs atzina, ka īpašu pasākumu pasažieru piesaistīšanai neesot. "Nu kā mēs viņus īpaši varam piesaistīt? Mēs pašreiz izpildām visas tās lietas, kuras krīzes laikā varam izdarīt. Pašlaik sadarbībā ar [Rīgas domes] Satiksmes departamentu tiek ierīkotas tās pašas sabiedriskā transporta joslas, kuras šajā brīdī arī netraucē vieglo mašīnu vadītājiem. Tad, kad parādīsies sastrēgumi, viņas jau būs un sabiedriskais transports būs prioritāte. Tas pats par 6.tramvaja līniju, kur paredzēts, ka arī luksofori tiks regulēti pakārtoti tramvajam. Tramvajs arī sastrēgumos bija tas, kas iekļāvās grafikos un īpaši nekavējās," sacīja Bemhens."Ja mēs runājam par tarifiem - nu, tas tā vienmēr ir balanss starp to, ko var finansēt no malas, un to, ko var maksāt pats pasažieris," piebilda Bemhens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas