Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bībeles svētki pulcēs gan Pujatu, gan Ļedjajevu, gan žurnālistu Aidi Tomsonu

Šogad pirmo reizi Bībeles svētki notiks Rīgā, sestdien Doma laukumā pulcējot kristiešus, sākot ar kardinālu Jāni Pujatu un arhibīskapu Jāni Vanagu, beidzot ar Jaunās paaudzes mācītāju skandalozo Alekseju Ļedjajevu un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem – žurnālistu Aidi Tomsonu un zinātnieku Ivaru Kalviņu.

Bībeles svētkus rīko Latvijas Evaņģēliskā alianse sadarbībā ar kristīgām konfesijām Latvijā.

Svētku mērķis esot stiprināt kristiešu vienotību starp dažādām konfesijām un draudzēm, aicināt kopējai lūgšanai visus labas gribas cilvēkus par Rīgu un rosināt Bībeles lasīšanu sabiedrībā, informē pasākuma organizatori.

Bībeles svētku laikā Doma laukumā visu dienu notiks koncerts, kurā piedalīsies Latvijā pazīstami kristīgi mūziķi un slavēšanas grupas. Uzrunas teiks gan J.Pujats un J.Vanags, gan Latvijas Evaņģēliskās alianses prezidents Vadims Kovaļevs un Latvijas baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, LELB Liepājas diecēzes bīskaps, Latvijas Bībeles biedrības pārstāvis Pāvils Brūvers, arī sabiedrībā pazīstami cilvēki radio žurnālists Aidis Tomsons, zinātnieks Ivars Kalviņš, profesors Vitolds Zahars.

Svētkos piedalīsies arī kristiešu draudzes Jaunā paaudze ar savu mācītāju A.Ļedjajevu, Prieka vēsts ar mācītāju Vilni Gleški un Labā vēsts ar mācītāju Andreju Čebotarjovu.

Bībeles svētku ideja sākusies Bībeles lasīšanas maratonā, kas pirmoreiz notika 1989.gadā Izraēlā. Latvijā šis maratons jau sesto gadu notiek Ogrē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas