Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bijušais Kurzemes namu apsaimniekotājs: tiku piespiests rakstīt atlūgumu

Bijušais Kurzemes namu apsaimniekotāja (KNA) vadītājs Arturs Lifšics, kurš amatu atstāja pēc skandāla, līzingā par teju 53 tūkstošiem latu iegādājoties astoņas automašīnas _Ņiva _ar sniega tīrītājlāpstām, tagad apgalvo, ka atstāt amatu viņu piespieduši politiķi.

Intervijā avīzei Biznes&Baltija viņš stāsta, ka piespiedējs bijis Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs (LPP/LC), kurš sarunā A.Lifšicam teicis: «vai nu raksti atlūgumu, vai nu es rosinu pret tevi lietu». Tā kā A.Lifšics zinājis par izpilddirektora ciešajām saitēm ar tiesībsargājošām iestādēm, viņš neesot pretojies. Bet pēc tam esot masveidā atlaisti darbinieki, kas strādājuši KNA.

Vaicāts par bēdīgi slavenajām ņivām, kuru dēļ A.Lifšicam izpilddirektors pieprasīja rakstīt atlūgumu, viņš pats joprojām uzskata, ka rīkojies atbilstoši likumam un «ideja pirkt ņivas radās to zemās cenas dēļ». Bijusī pašvaldības uzņēmuma amatpersona apgalvo, ka esot arī nekavējoties dzēsta līzinga summa, kad uzzinājuši – bez saskaņošanas ar pilsētas izpilddirektoru šādu darījumu ar banku nevarēja slēgt.

Jau rakstīts, ka KNA vadība šogad pēc skandalozā sniega tīrītāju ņivu līzinga darījuma bija spiesta pamest amatu, jo uzņēmuma valdes priekšsēdētājs A.Lifšifs darījumu ar banku bija noslēdzis, nesaņemot piekrišanu no uzņēmuma kapitāldaļu turētāja, proti, pilsētas izpilddirektora J.Radzēviča.

Revīzija arī atklāja, ka KNA sadarbojusies ar uzņēmumiem, kuri piederējuši KNA darbiniekiem vai viņu radiniekiem. Viens no tiem bijis uzņēmums Tehnoplus, kas nodarbojies ar logu ražošanu un montāžu, raksta avīze.

J.Radzēvičs, iepazinies ar revīzijas materiāliem, lietu nodevis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas