Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brandavs atkāpies no amata Rīgas kartē

No amata SIA Rīgas karte atkāpies tās līdzšinējais valdes loceklis Aleksandrs Brandavs, kurš ir viens no Rīgas satiksmes korupcijas skandālā iesaistītajām amatpersonām, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija.

Ziņu par Brandava atkāpšanos Latvijas Televīzijai apstiprināja Rīgas satiksmes pagaidu vadītājs Ernests Saulītis.

No amata Rīgas satiksmē Brandavu atstādināja jau aizvadītajā nedēļā. Viņš pašvaldības uzņēmumā vadīja Elektronisko norēķinu projektu daļu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Brandavu 6. martā aizturēja, bet dienu vēlāk viņš atbrīvots pret 200 tūkstošu eiro lielu drošības naudu.

51% Rīgas kartes pieder Rīgas satiksmei, bet 49% - Francijas uzņēmumam Xerox Business Solutions. Uzņēmuma valdē no Rīgas satiksmes puses tiek deleģēti divi cilvēki - pašreizējais valdes loceklis Pāvels Tulovskis un līdz šim arī Brandavs, bet no Francijas uzņēmuma puses - Francijas pilsonis Ēriks Morizūrs.

Par jauno Rīgas satiksmes pārstāvi tiks lemts uzņēmuma dalībnieku kopsapulcē, kas plānota 9. aprīlī.



Jāatgādina, ka Brandavs ir partijas Gods kalpot Rīgai biedrs, kā arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS), ar kuru Rīgas satiksmei noslēgts pašvaldības uzņēmumam neizdevīgs līgums. Kā vēstīja TV 3 raidījums Nekā personīga, līgums ar RMS gada laikā var nest Rīgas satiksmei pat septiņus miljonus eiro lielus zaudējumus.

Savukārt no Rīgas satiksmes pagaidu vadītāja amata aizgājušais Anrijs Matīss intervijā laikrakstam Diena norādīja, ka arī Rīgas karte plaukst un zeļ, kamēr Rīgas satiksme strādā ar zaudējumiem. 

"Ja paskatāmies piemēru ar SIA Rīgas karte, kura pārziņā ir elektronisko norēķinu sistēma. Rīgas satiksme pagājušo gadu saskaņā ar neauditēto gada pārskatu ir noslēgusi ar 6,3 miljonu eiro zaudējumiem pie gandrīz 200 miljonu eiro apgrozījuma. Tikmēr Rīgas karte pagājušo gadu noslēgusi ar vairāk nekā 4 miljonu eiro peļņu pie apgrozījuma ap 23 līdz 25 miljoni eiro. Kā redzam, rentabilitāte šim uzņēmumam ir ļoti augsta, lai gan ieņēmumi veidojas tikai no Rīgas satiksmes apkalpošanas. Izskatās pēc tādas kā laupīšanas, vai ne?"

Top komentāri

viena tante teica...
v
Tas viss ir sīkums,bet kad apcietinās Ušakovu,tad tikai būs WOW...
atkāpies
a
No amata? Tā ir liela kļūda: Tādiem jāatkāpjās no amata, bet uz tiesu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas