Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brits mēģina uzrāpties Brīvības piemineklī, viņa biedrs to apčurā

Rīgas pašvaldības policija pirmdienas naktī aizturējusi divus Lielbritānijas pilsoņus, no kuriem viens mēģinājis uzrāpties Brīvības piemineklī, bet otrs to apčurājis.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane aģentūrai BNS pastāstīja, ka ap plkst.4 videonovērošanas kameras fiksējušas divus vīriešus, no kuriem viens pieminekļa otrā pusē mēģinājis tajā uzrāpties, bet otrs uz pieminekļa kāpnēm nokārtojis dabiskās vajadzības.

Policija operatīvi ieradās notikuma vietā un pārkāpējus aizturēja - tie bijuši reibumā. Viens no viņiem dzimis 1982., bet otrs dzimis 1978.gadā.

Vīriešiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Par sīko huligānismu var sodīt ar naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem vai administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm.

Par sodu lems tiesa. Vīrieši ir atbrīvoti un var atgriezties savā dzimtenē, tikai pēc tiesas uzaicinājuma viņiem būs jāierodas uz tiesas sēdi.

Četrās brīvdienās notikuši vēl vairāki incidenti, kuros iesaistīti ārzemnieki. Pagājušās piektdienas rītā Grēcinieku ielā pie tramvaja pieturas apstādījumos konstatēts gulošs Lielbritānijas pilsonis. Policija vīrieti nogādājusi viesnīcā.

Svētdienas rītā sniegta palīdzība kolēģiem Valsts policijā, jo tie nespēja komunicēt ar aizturētu Lielbritānijas pilsoni, kurš iereibis gulēja uz ielas. Pēc medicīniskās apskates vīrietis nogādāts viesnīcā.

Svētdienas pusdienas laikā Duntes ielā sniegta palīdzība Dienvidkorejas pilsonim, kurš taksometrā atstāja savu maku ar dokumentiem, naudu un kredītkartēm. Apstākļu noskaidrošanai persona nogādāta Valsts policijā.

Otrdien Dzirnavu ielā pie pašvaldības policijas pēc palīdzības vērsās divi Itālijas pilsoņi un ziņoja par zādzību. Lietas apstākļu noskaidrošanai abi nogādāti Valsts policijā.

Jau ziņots, ka ārzemnieki bieži tiek pieķerti urinējam Vecrīgā, visbiežāk tas notiek Brīvības pieminekļa apkārtnē. Arī Rātslaukumā, kur atrodas Rīgas dome, pērn kāds zviedrs apčurāja Rātsnama kāpnes.

Lai arī daļai no viņiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu, pārsvarā pārkāpēji tikuši cauri sveikā ar naudas sodiem, un pēdējos gados tikai vienam ārzemniekam piespriests pāris diennakšu arests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas