Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daļai iedzīvotāju Rīgā atkritumu izvešana, iespējams, kļūs lētāka, bet citiem - uz pusi dārgāka

Rīgā par atkritumu izvešanu turpmāk rūpēsies nevis četri uzņēmumi kā līdz šim, bet gan maksimums trīs. Kuri tie būs, rādīs publiskā iepirkuma konkurss, paredz Rīgas domes vakar pieņemtie Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi. Iespējams, ka daļai iedzīvotāju atkritumu izvešana kļūs lētāka, bet citiem dārgāka.

Rīga tiks sadalīta trijās atkritumu apsaimniekošanas zonās - izpilddirekciju robežās -, un katrā no tām darbosies viens uzņēmums. Iespējams arī, ka viens atkritumu apsaimniekotājs iegūs tiesības darboties vairākās zonās. Turpmāk Rīgā būs šādas zonas: Centra rajona un Latgales priekšpilsētas, Kurzemes rajona un Zemgales priekšpilsētas, kā arī Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvā teritorija. Arī Atkritumu apsaimniekošanas likums paredz, ka turpmāk atkritumu apsaimniekošana būs jāuztic uzņēmumam, kas uzvarējis konkursā konkrētajā zonā, un to nevarēs brīvi izvēlēties.

Taču, iespējams, konkursa rezultātā, ņemot vērā sīvo konkurenci, šis pakalpojums iedzīvotājiem kļūs lētāks, pieļauj uzņēmuma L&T direktors Reinis Ceplis, piebilstot, ka ilgtermiņā cenas tomēr celsies. Līdzīgās domās ir arī Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (LZP). Savukārt SIA Ragn Sells valdes locekle Diāna Afoņina prognozē, ka, visticamāk, pakalpojuma cenas nepieaugs. Domes deputāts Valdis Gavars (Vienotība) gan sēdē norādīja, ka noteikumi paredz izvest atkritumus vismaz divreiz mēnesī, un tas nozīmē, ka pakalpojums rīdziniekiem, kuriem līdz šim tos izveda tikai vienreiz, kļūs uz pusi dārgāks.

Esošo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu L&T un Ragn Sells pārstāvji uzskata, ka labāk būtu galvaspilsētu dalīt sīkāk, kas veicinātu lielāku konkurenci, savukārt A. Kļaviņš ir pārliecināts, ka tas sadārdzinātu šo pakalpojumu.

Visu rakstu lasiet trešdienas Dienā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas