Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Delna grib izpētīt procedūru, kā darbā pieņemts Burovs

Sabiedrība par atklātību Delna ceturtdien izsūtījusi vēstuli Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) ar lūgumu nodrošināt iespēju iepazīties ar procedūru, kādā darbā īpašumu departamentā pieņemts Oļegs Burovs.

Jau vēstījām, ka O.Burovs, kurš īpašumu departamenta vadītāja krēslu pirms četriem mēnešiem atstāja, jo uz viņu krita aizdomu ēna par interešu konfliktu, kopš 14.augusta atgriezies departamentā kā direktora vietnieks būvniecības jautājumos.

Delna lūdz Rīgas mēru nodrošināt iespēju iepazīties ar lietas materiāliem, kuros tiek norādīti departamenta direktora vietniekam izvirzītās prasības un pretendentu atlases kritēriji, kā arī iepazīties ar pārējo pretendentu izvērtējumu.

Kā paskaidroja īpašumu departamenta preses sekretāre Liene Pētersone, konkurss uz direktora vietnieka amatu nav rīkots, jo šajā gadījumā procedūra neprasa to rīkot. O.Burovu uz šo amatu uzaicinājis direktors Kārlis Kavacs, pamatojoties uz O.Burova profesionālajām zināšanām un pieredzi pašvaldības darbā, saka L.Pētersone.

Jau vēstīts, ka O.Burovs darbā par īpašuma departamenta direktora vietnieku pieņemts 2008.gada 14.augustā. Viņš organizēs darbu pie īpašuma departamenta apgūstamo investīciju objektu izpildes.

Delna Rīgas mēram aizsūtītajā vēstulē norāda, ka «O.Burova atkārtota pieņemšana darbā Rīgas domē, īpaši saistībā ar politiski jūtīgo īpašumu pārvaldīšanas jomu, un amatā, kas dod iespēju turpināt O. Burova atrašanos interešu konfliktā, neliecina par Rīgas domes centieniem radīt no korupcijas brīvu pilsētas pārvaldi, un tādējādi palielina iedzīvotāju neuzticību.»

Jāatgādina, ka aizdomas par toreizējā departamenta direktora p.i. O.Burova iespējamu interešu konfliktu radās saistībā ar viņa bijušā biznesa partnera arhitektu biroja Graf X uzvaru departamenta organizētajā Latgales priekšpilsētas kultūras un mākslas centra un park&ride metu konkursā. Viņš pats šādas aizdomas nosauca par «nomelnojošu kampaņu» un amatu atstāja. Konkursa kārtībā jūlijā par jauno direktoru kļuva līdzšinējais finanšu departamenta vadītājs Kārlis Kavacs, kurš tad arī par savu vietnieku būvniecības jautājumos uzaicinājis O.Burovu. Līdz ar to O.Burova atbildības lokā ietilps arī minētais kultūras un mākslas centra projekts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

DELNAS vēstule Rīgas mēram

dfdf

Korupcijas eksperti: Burova atgriešanās veicinās neuzticību Rīgas domei

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas