Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Delnas" piedāvātā cena par korupcijas analīzi izraisa Rīgas domnieku sašutumu

Rīgas domes pretkorupcijas komisija šodien konceptuāli atbalstīja Sabiedrības par atklātību Delna piedāvājumu, uzraudzīt pretkorupcijas plānu izstrādi un ieviešanu pašvaldībā, taču gala lēmumu atlika, jo pēc komisijas domām _Delnas _projektā veicamie uzdevumi dublējas ar jau padarīto darbu un no pašvaldības prasītā samaksa – 6 672 latu - atsevišķiem deputātiem šķita nesamērīgi augsta.

"Piekrītot Delnas iesaistīšanai principā, uzskatu, ka vēlreiz jāiet cauri darba uzdevumam un tāmei," sacīja pilsētas attīstības komitejas vadītāja Sarmīte Pīka (TP) norādot, ka konkrētais Delnas piedāvājums "ir par vēlu" izskanējis. Viņa skaidroja, ka pilsētas attīstības departamentā plāna ieviešanai jau vajadzētu būt pabeigtai, līdzīgi kā vairumā citu departamentu. Turklāt attīstības departaments iepriekš jau izmantojis auditorkompānijas Ernst&Young pakalpojumus. "Ir nepareizi vēlreiz par to maksāt," uzsvēra S.Pīka, pieļaujot, ka Delnu varētu iesaistīt pretkorupcijas darbā vēlāk - pēc departamenta reorganizācijas.

Tam, ka Delna "nāk novēloti" piekrita arī domes juridiskā biroja vadītājs Jānis Liepiņš, norādot, ka komisijai palīdzība visvairāk bija nepieciešama pretkorupcijas plānu izstrādes sākumā. Pēc viņa domām vispirms būtu no profesionāļiem, proti, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jāsaņem novērtējums paveiktajam. "Ja ir nepilnības, mēs varētu ar jums kopā novērst," sacīja J.Liepiņš.

Jau vēstīts, ka Delna iecerējusi sākt pretkorupcijas plānu ieviešanas uzraudzību Rīgas domē. Pašvaldībai nosūtītajā vēstulē tā piedāvā izanalizēt trīs departamentu – attīstības, īpašuma un labklājības – pretkorupcijas plānus. Analīzes pamatā būs gan teorētiska informācija, gan intervijas ar attiecīgo departamentu darbiniekiem un klientiem. Analīze ļaus noskaidrot, vai pretkorupcijas plāni pietiekoši detalizēti uzrunā galvenās korupcijas riska zonas un sniedz risinājumus. Balstoties uz pusgada laikā savākto informāciju un analīzi plānots sagatavot gala ziņojumu ar rekomendācijām pretkorupcijas aktivitātēs un iepazīstināt ar to domes deputātus un struktūras.

Delnas politikas analītiķe Līga Stafecka trešdien deputātus informēja, ka pusi no projektam nepieciešamajiem 13 338 latu piedāvājusi segt Nīderlandes vēstniecība Latvijā. Taču šī summa ir nepietiekama, lai kvalitatīvi izvērtētu trīs departamentus un nepieciešams domes līdzfinansējums.

Izdevumu tāme vairākos deputātos izraisīja sašutumu, piemēram, ka gala ziņojuma sagatavošanai un prezentēšanai nepieciešami aptuveni 2,5 tūkstoši latu. Tāpat deputāte S.Pīka un Jānis Zaržeckis (LPP/LC) uzsvēra, ka deputāti pretkorupcijas komisijā strādā bez piemaksām un vaicāja, "vai Delnai nebūs neērti par to pašu darbu saņemt atalgojumu".

Uz to L.Stafecka atbildēja, ka speciālisti "nevar darīt darbu par velti" un šāds ir organizācijas piedāvājums. Atkārtoti Delnas piedāvājuma projektu pretkorupcijas komisijas varētu skatīt 23.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

"DELNAS" PIEDĀVĀJUMS

Pozīcija                    RD pieprasītais finansējums (Ls)

Projekta direktors                      768

Politikas analītiķis                       762

Juridiskais analītiķis                    774

Sakaru un interneta
izdevumi (t.sk. datu bāzes)        990

Biroja noma un
apkalpošanas izdevumi              912

Transporta izdevumi                   36

Ziņojuma sagatavošana             900

Ziņojuma prezentācija                660

Administratīvie izdevumi             870


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas