Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dolgopolovam politiķa darbs ļāvis izveidot apjomīgus naudas uzkrājumus

Viens no partiju apvienības "Saskaņas centrs" līderiem Sergejs Dolgopolovs ir arī viens no turīgākajiem šīs apvienības deputātu kandidātiem, kas startē uz nākamo Saeimu. Dolgopolovs ir pierādījis, ka pie labiem uzkrājumiem var tikt, nemaz nedarbojoties uzņēmējdarbībā - pilnīgi pietiek, ja kā partijas pārstāvis var tikt Rīgas brīvostas valdē.

Dolgopolovs, kas Rīgas vēlēšanu apgabalā "Saskaņas centra" sarakstā startē ar 2.kārtas numuru, savā deklarācijā ir norādījis, ka bankās dažādās valūtās glabā aptuveni 147 tūkstošus latu. Skaidrā naudā Dolgopolovs ir uzkrājis vēl 4,9 tūkstošus latu, bet aizdevis 68 tūkstošus latu. Ilggadējam politiķim pašam nav nekādu parādu. Pagājušajā gadā Dolgopolovs ir nopelnījis krietni pieticīgāku summu nekā viņa uzkrājumi un aizdevumi - 33,8 tūkstošus latu, no kā lielāko daļu veido alga Saeimā, Rīgas domes Finanšu departamentā, kā arī procenti par apjomīgajiem noguldījumiem bankās.

Tikmēr, ja izseko Dolgopolova amatpersonas deklarācijām, jāsecina, ka pie apjomīgajiem uzkrājumiem banku kontos Dolgopolovs ir ticis no 2001.gada, kad no Rīgas domes tika deleģēts darbam Rīgas brīvostas valdē. Tiesa, jau tolaik Dolgopolova uzkrājumi nebija mazi - bankās un skaidrā naudā tie kopumā veidoja vairāk nekā 22 tūkstošus latu.

Tomēr jau 2002.gadā Dolgopolova uzkrājumi pārsniedza 61 tūkstoti latu, bet gada ienākumi, ko pamatā veidoja atlīdzības dažādās Rīgas domes struktūrās un Rīgas brīvostas pārvaldē, sasniedza gandrīz 69 tūkstošus latu. 2003.gadā Dolgopolova naudas uzkrājumi jau pārsniedza 95 tūkstošus latu, bet 2004.gadā - jau 153 tūkstošus latu. Visos minētajos gados Dolgopolovs lielāko algu ir saņēmis Rīgas brīvostas pārvaldē. Turklāt 2004.gadā Dolgopolova ienākumi sasniedza gandrīz 109 tūkstošus latu, no kā 67 tūkstoši latu bija no brīvostas.

Turpmākajos gados Dolgopolova uzkrājumi vairs tik strauju izaugsmi nav piedzīvojuši, taču arī būtisks kritums nav novērots. Kopš 2006.gada viens no "Saskaņas centra" līderiem arī vairs nesaņēma atalgojumu no Rīgas brīvostas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas